Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una trentena de persones assisteixen al debat sobre el futur de la Unió Europea

Una trentena de persones assisteixen al debat sobre el futur de la Unió Europea

L'acte s'emmarcava en l'exposició '#dretscompartits', que s'ha pogut veure al Centre Cívic 'El Passeig' L'objectiu era escoltar les opinions dels urgellencs i urgellenques sobre l'espai europeu
Debat sobre la UE a la Seu
25/08/2014 12:22

Una trentena de persones han assistit aquest divendres passat al debat sobre el futur de la Unió Europea, en el marc de l'exposició '#dretscompartits', que s'ha pogut veure fins aquest diumenge al Centre Cívic El Passeig de la Seu d'Urgell. L'acte va comptar amb la presència de l'alcalde urgellenc, Albert Batalla; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, i el president del CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs) i exeurodiputat, Carles Gasòliba.

La taula rodona, moderada per Mireia Font, gerent del Consorci Leader Alt Urgell- Cerdanya, va servir per explicar què significa pertànyer a la UE i escoltar les inquietuds i punts de vista dels urgellencs i urgellenques envers l'espai europeu. Després d'un conjunt de diàlegs arreu del territori català, Ferran Tarradellas destaca que s'elaborarà un informe que es farà arribar a la Comissió Europea per tenir en compte les opinions de la ciutadania.

Per la seva banda, l'exeurodiputat Carles Gasòliba remarca la importància de difondre la repercussió de programes com el Leader, les polítiques agràries comunes o la presa de decisions en el territori català. "Cal explicar més a la ciutadania què significa formar part de la Unió Europea, no només cada cinc anys, per evitar que se sentin allunyats de la institució", indica.

L'exposició '#dretscompartits' va arribar a la Seu el dia 1 d'agost al Centre Cívic El Passeig després de visitar prop d'una vintena de ciutats de Catalunya i de les Illes Balears. Olot, Tarragona, Tortosa, Palma, Es Mercadal, Terrassa, Vilafranca, Lleida o Figueres són alguns dels municipis on fins ara ha estat exposada.