Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una unitat permanent de rescat s'instal.la al parc de bombers de la Seu

Una unitat permanent de rescat s'instal.la al parc de bombers de la Seu

Els GRAE intervenen en operacions de salvament
Parc de Bombers de la Seu d'Urgell
15/01/2008 10:55

El Parc de Bombers de la Seu d’Urgell compta des d’aquest mes amb una unitat permanent del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. Aquest cos especialitzat intervé en operacions de rescat i salvament.

De forma progressiva, s’incorporaran al centre urgellenc un grup de tretze professionals. L’objectiu és que sempre es disposi d’un mínim de dos o tres bombers del grup per torn, tot i que “encara no s’ha fet el desplegament total”, segons ha explicat el cap de Grups Operatius Especials, Sebastià Massagué. El coordinador territorial comenta que “tot just ha començat la implantació a la Seu, a instàncies del govern català i a causa de l’alt número de serveis que es duen a terme al territori”.

Els GRAE intervenen en tot tipus d’operacions especials i l’estacionalitat determina les diferents tipologies de servei. A l’hivern, la majoria d’accidents són a causa de la neu. A l’estiu, predominen les sortides per atendre i rescatar excursionistes ferits o escaladors.

A la Seu, el GRAE treballarà de forma conjunta amb el grup d’operacions especial que funciona de forma voluntària. També existeixen grups de voluntaris a la Pobla de Segur i la Val d’Aran.

Els bombers de la Generalitat disposen d’equipaments especials per fer front a rescats o salvaments. També tenen un helicòpter a disposició, ubicat a Sabadell o Tírvia. Tots els caps de setmana un mitjà aeri es desplaça al Pirineu.