Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Una vintena de joves ajudaran a recuperar l'entorn natural d'Arsèguel

Una vintena de joves ajudaran a recuperar l'entorn natural d'Arsèguel

Els nois i noies, de 14 a 17 anys, participen en un camp de treball organitzat per la Fundació Escolat Josep Carol i Escoltes Catalans La proposta preveu conservar el patrimoni i recuperar l'antic camí entre Arsèguel i Cava
Cava - Camp de treball
26/06/2009 13:43

A partir del 28 de juny i fins a l'11 de juliol, 24 joves de tot Catalunya acompanyats dels seus monitors començaran les tasques de rehabilitació dels voltants del municipi d'Arsèguel. Els joves, de 14 a 17 anys i procedents d'arreu del país, participen en un camp de treball organitzat per la Fundació Escolta Josep Carol i Escoltes Catalans dins de la campanya d'activitats Estiujove 2009 (www.estiujove.org).

Amb l'objectiu de conservar el patrimoni i recuperar l'antic camí entre les poblacions d'Arsèguel i Cava, els joves hauran de dur a terme un seguit de tasques tècniques, com ara la millora i conservació de l'entorn natural del municipi; la descoberta de l'antic camí, tapat pel pas del temps, i el desbrossament i neteja de la via; a més de l'habilitació d'elements adequats que facilitin i ordenin un determinats usos públics de l'espai, compatibles amb la seva preservació (itineraris, materials informatius, elements de seguretat, entre d'altres). Els joves també hauran de delimitar el camí, traient els elements que interrompen el pas i col.locant fites o una estructura que el marqui.

L'objectiu de la iniciativa és posar fre a la degradació del conjunt arquitectònic iniciant una tasca de recuperació progressiva, que finalitzi a mig o llarg termini, amb l'entorn de l'ermita de la Mare de Déu del Carme. També es preveu la recollida, identificació i classificació de peces arquitectòniques; la neteja i millora d'elements arquitectònics; i la recollida i recuperació de la història i del vocabulari específic de l'activitat.

Per tal que els joves desenvolupin aquestes tasques, la FEJC ha signat un conveni de col.laboració amb l'Ajuntament d'Arsèguel, ja que l'any passat es van iniciar les feines de recuperació del camí en un camp de treball a la població veïna de Cava -que enguany es repeteix del 12 al 25 de juliol-, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cava i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Com que el camí és de llarg recorregut, l'acord entre aquestes tres institucions fa que sigui un projecte estable a llarg termini.

Els camps de treball d'Estiujove combinen activitats de servei a una comunitat i activitats de lleure a la vegada que els joves gaudeixen d'unes vacances alternatives, coneixen l'entorn i conviuen amb gent de la seva edat. El mateix dia 28 de juny comencen tres camps de treball més a Arsèguel, Tavèrnoles i Miravet, del total de la vintena activitats d'Estiujove 2009 que es faran entre juny, juliol i agost.