Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Unes 600 persones assisteixen a l'enterrament de Cornèlia Sicília

Unes 600 persones assisteixen a l'enterrament de Cornèlia Sicília

La missa funeral per la mare del Bisbe d'Urgell serà aquest dimecres a les 8 del vespre, a la Catedral de la Seu
18/03/2008 18:39

Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona la Missa Exequial per la mare del bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Cornèlia Sicília Ibáñez, qui va morir el Diumenge de Rams, a l'edat de 90 anys. A l'ofici hi han assistit unes sis-centes persones per expressar el seu condol a monsenyor Vives.

Entre els assistents hi havia el Síndic General d’Andorra, Joan Gabriel; el Cap del Govern d’Andorra, Albert Pintat; el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod Rovira; el president del Consell Superior de la Justícia, Lluís Montanya; així com els representants del Copríncep Episcopal, Mn. Nemesi Marquès, i del Copríncep Francès, Pascal Escande. També hi han assistit l'alcalde accidental de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el director general d'Arquitectura i Paisatge, Joan Ganyet, i el vicepresident segon del Congrés, Joan Vilajoana, a més a més d'una àmplia representació del Bisbat d'Urgell i dels altres bisbats catalans.

El bisbe copríncep ha agraït expressament la presència de tots aquells que l’han volgut acompanyar en el darrer comiat a la seva mare, i especialment a aquells que han hagut de fer un desplaçament més llarg per poder ser-hi en un moment tan emotiu. Joan-Enric Vives ha destacat "el coratge i la tenacitat" de la seva mare "per superar una vida plena de dificultats" i ha evocat com "va ensenyar als seus fills i a les persones del seu entorn a estimar-se i a viure en la fe, i com fins i tot en els temps de més escassetat va mantenir oberta a tothom la porta de casa seva".

Aquest dimecres, a les 8 del vespre, se celebrarà la missa funeral per Cornèlia Sicília i Ibàñez, a la Catedral de la Seu.