Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos celebra la devolució de l'impost especial d'hidrocarburs

Unió de Pagesos celebra la devolució de l'impost especial d'hidrocarburs

22/02/2008 09:30

El Butlletí Oficial de l'Estat ja ha publicat aquesta setmana l'Ordre del Ministeri d'Economia i Hisenda que regula la devolució de l'Impost Especial d'Hidrocarburs (IEH) per als pagesos i pageses. És per aquest motiu que
Unió de Pagesos recomana als pagesos que realitzin aviat els tràmits necessaris per a poder accedir a aquesta devolució de l'IEH, 0,078 euros per litre de gasoli consumit o comprat, sense límit de volum, que hagi estat facturat entre el 1 d'octubre de 2006 i el 30 de setembre de 2007.

Tot i que el termini de sol•licituds no finalitza fins al 30 de juny de 2008, es recomanable no retardar la presentació de les mateixes, ja que l’Agència Tributària realitza l'abonament de l'import corresponent en un breu espai de temps un cop rebuda la sol•licitud.

Unió de Pagesos considera aquesta mesura com un pas endavant, però matisa que "encara és insuficient". El sindicat reclama un gasoil professional autèntic per als agricultors, ramaders i forestalistes professionals basat en l’eliminació de l’Impost Especial d’Hidrocarburs; una reducció de l’IVA que es repercuteix en aquest carburant fins el 7%; així com la supressió de l’impost sobre les vendes minoristes.