Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos critica la manca de diàleg en el transvasament del Segre

Unió de Pagesos critica la manca de diàleg en el transvasament del Segre

El sindicat defensa un Pacte Nacional de l’Aigua que abordi, amb tots els actors, totes les mesures davant el dèficit de recursos hídrics
26/03/2008 18:18

El sindicat Unió de Pagesos de Catalunya ha denunciat la pretensió de transvasar o “transferir” aigua del Segre a Barcelona ─com va anunciar ahir el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar─ "d’esquena als actors socials de les comarques afectades i sense cap diàleg previ". El sindicat considera que "aquesta actuació és el resultat de l’absència d’una política global i coherent a nivell català per gestionar la situació de sequera i d’una forma de procedir barroera que només alimenta la crispació dels territoris afectats".

UP afegeix que també és il•lustratiu d’aquesta forma de procedir "el fet que el conseller hagi ignorat les institucions competents; no només el govern central, sinó també l’organisme de conca de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre". El sindicat qualifica 'd'irracional' plantejar un transvasament "quan els regs existents ja estan en perill aquest any i perillarien també els futurs regadius".

El sindicat manifesta que, "si bé s’ha de garantir la disponibilitat d’aigua per ús de boca, també cal distingir quina part de l’aigua de la que es pretén destinar a Barcelona estaria realment dirigida a aquest ús i quina es vol destinar a activitats econòmiques".

En aquest sentit, el sindicat reclama una política de l’aigua de consens; que no comprometi el desenvolupament de les comarques de la conca del Segre, ni agreugi el desequilibri territorial. "Tot el país, inclòs el món més urbà, ha de fer ara un esforç d’estalvi i eficiència", afegeix.

Unió de Pagesos adverteix que una política global i responsable només es pot fer a partir d’un Pacte Nacional de l’Aigua que abordi, amb tots els actors, les mesures conjuntes que cal prendre a nivell de país davant un escenari de dèficit de recursos hídrics. "Cal fer un balanç de les demandes i necessitats de cada sector i assumir les conseqüències d’un debat valent, obert i sincer on tots els actors socials i econòmics exposin les seves necessitats i les puguin veure mínimament satisfetes", remarca el sindicat.