Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos vol que continuïn les quotes làcties

Unió de Pagesos vol que continuïn les quotes làcties

El responsable sindical del sector de la llet, l’alturgellenc Joan Guitart, ha participat en una jornada de debat a Balaguer
Vaques
11/03/2008 17:40

El responsable nacional del sector de la llet de la Unió de Pagesos (UP), l’alturgellenc Joan Guitart, considera que cal donar continuïtat a les quotes làcties per a un sector lleter que viu moments d’incertesa. Guitart ha remarcat que la ramaderia es troba immersa en una situació caracteritzada per un desequilibri entre oferta i demanda a nivell mundial. A més, ha indicat la importància dels canvis i revisions que la Política Agrària Comunitària (PAC), que plantegen la possibilitat de desaparició de les quotes lleteres l'any 2015.

El ramader de l'Alt Urgell opina que l'eliminació d’aquestes quotes pot perjudicar la regulació del preu de la llet a nivell mundial. A més, considera que hi ha molts ramaders que han fet inversions molt altes que no les podrien amortitzar. Unió de Pagesos ha anunciat que vol proposar a la indústria del sector que no abaixi el preu de compra.

El sindicat agrari ha organitzat avui al matí la jornada ‘Futur del sector lleter i del sistema de quotes làcties a la Unió Europea’, durant la qual el sector ha analitzat la incertesa que genera la revisió de la Política Agrària Comuna. A la jornada, hi ha intervingut representants de la Comissió Europea, com ara Marc Cropper; així com del Ministeri d’Agricultura i de les organitzacions de productors d’Holanda i França.