Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Unió de Pagesos reclama que l'asseguranca pels danys de l'ós s'estengui als voltors

Unió de Pagesos reclama que l'asseguranca pels danys de l'ós s'estengui als voltors

El sindicat agrari denuncia la "ineficàcia" de les mesures institucionals per reduir els atacs contra el bestiar. El sector demana que s'aturin les reintroduccions i subratlla que "els danys són cada vegada més elevats" i posen en peril la ramaderia del Pirineu
Vaca morta per voltors quan anava de part (Foto: ACN)
22/04/2016 19:45

Unió de Pagesos ha reclamat al Govern català que l’habilitació de l’assegurança per cobrir els danys causats per l’ós bru als ramats del Pirineu, anunciada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, s’estengui també als danys provocats pels voltors.

El sindicat agrari exigeix des de fa temps al Govern "un canvi urgent en la gestió de la fauna salvatge" un cop constatada "la ineficàcia que han tingut les mesures aplicades fins ara contra els danys en l’agricultura i la ramaderia". Per això, reclama "el reforç de mesures per evitar els danys de l’ós i de tota la fauna salvatge".

Des d'UP també demanen "que es limiti la reintroducció d’espècies ja extingides, com és el cas de l'ós bru al Pirineu", ja que "tenint en compte que la població d’aquest animal segueix creixent, no s’haurien d’alliberar més exemplars, perquè l’augment d’aquesta població és incompatible amb l’activitat ramadera". En aquesta línia, també estan en contra de l'anunciat alliberament d'exemplars de linx que vol dur a terme el Consell d’Aran, i lamenten "que aquesta decisió no hagi estat consultada amb els representants del sector ramader".

D’altra banda, el sindicat exigeix "que en tots els casos de danys als ramats, el peritatge el portin a terme professionals qualificats, és a dir, veterinaris, com preveu la normativa".  Finalment, Unió de Pagesos denuncia que, en contra del que s'està divulgant des de les institucions, "els danys causats per la fauna salvatge són cada vegada més elevats, tant als conreus com als ramats de muntanya", i "posen el risc la continuïtat de les explotacions agràries".