Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Urbanisme declara il.legal una llicència d'obres a Coll de Nargó

Urbanisme declara il.legal una llicència d'obres a Coll de Nargó

La resolució insta l’Ajuntament a revisar el permís i ordenar l’enderroc de l’obra feta. L’edifici supera en 4,83 metres l’alçada de les cases veïnes, de planta baixa més dues plantes
L'obra aturada per Urbanisme a Coll de Nargó (a la dreta)
28/01/2008 17:14

La direcció general d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya ha declarat il.legal la llicència d’obres d’un edifici que s’està construïnt al nucli urbà de Coll de Nargó. L’Ajuntament del municipi havia concedit el permís aquesta legislatura passada. La decisió insta el consistori a revisar el permís i, posteriorment, a ordenar l’enderroc de l’obra que ja s’ha dut a terme a l’avinguda de Sant Climent, al costat de la carretera d’Isona.

La resolució emesa pel departament de Política Territorial i Obres Públiques apunta l’excés d’alçada com la causa principal de l’anul.lació, pel fet que l’edifici supera en 4,83 metres l’alçada reguladora, ja que s’hi construeix una tercera planta i unes golfes. El decret que regula el creixement de poblacions com Coll de Nargó estableix que “els solars situats en la trama urbana no poden tenir més de tres plantes (planta baixa més dues plantes) ni superar en alçada la mitjana de les edificacions veïnes. En aquest punt, es detalla que l’alçada mitjana de les cases veïnes és de 8,67 metres i que la llicència que es va concedir representa una superfície edificable de 2.364,19 m2, repartits en un total de 30 habitatges.

Entre d’altres defectes de forma, la Direcció General d’Urbanisme constata que la llicència es va concedir “sense l’informe tècnic preceptiu”, que “no s’ha garantit la simultaneïtat de les obres d’urbanització i les d’edificació” i que en la documentació facilitada pel consistori “no consta cap resolució d’aprovació del projecte d’urbanització”.

La resolució, d’altra banda, considera que, atès que les obres no estan acabades, l’Ajuntament hauria de suspendre l’execució de la llicència “per evitar perjudicis de reparació impossible o difícil”. I al final del text, sol.licita al consistori “que una vegada finalitzi el procediment de revisió de la llicència, ordeni l’enderroc de l’edificació il.legalment excutada” i que “procedeixi a incoar expedient sancionador” a tots els responsables de l’obra “que hagin intervingut en la concessió d’aquesta llicència urbanística constitutiva d’infracció urbanística greu o il.legalitzable”.

La decisió respon a la denúncia que va presentar el juny del 2006 una veïna de la població, Pilar Aubet, pel fet que l’edifici pujava una planta més que els del seu voltant.