Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Valls d'Aguilar adquireix un edifici per ubicar-hi el nou ajuntament i un centre cívic

Valls d'Aguilar adquireix un edifici per ubicar-hi el nou ajuntament i un centre cívic

La compra de 'Cal Pere de Noves' ha costat 250.000 euros, finançats pel departament de Governació, la Diputació de Lleida i l’Ajuntament La rehabilitació té un pressupost de 500.000 euros
Noves - Cal Pere - Ajuntament i Centre Cívic
31/05/2010 11:33

El municipi de Valls d’Aguilar ha adquirit un cèntric edifici de Noves de Segre per ubicar-hi el centre cívic i el nou ajuntament. La compra, que es va formalitzar el passat dia 25 i ascendeix a 250.000 euros, ha estat possible gràcies a una subvenció de 175.000 euros del departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i un ajut de 60.000 euros de la Diputació de Lleida. La resta dels diners, 15.000 euros, els ha aportat el consistori alturgellenc.

Cal Pere de Noves és una casa singular “molt ben situada al bell mig del poble i amb una plaça just al davant”. És un edifici a tres cares amb importants vistes sobre la vall. Consta de 4 plantes, amb una superfície aproximada de 600 m2 en total. Aquesta casa havia fet amb anterioritat les funcions d'Hostal i de Bar-Restaurant.

L’alcaldessa del municipi, Dolors Vidal, qualifica l’adquisició com “una gran oportunitat per al municipi de les Valls d'Aguilar i molt especialment per al poble de Noves, ja que tots els veïns podran disposar d'un nou equipament, que podrà cobrir les mancances que hi havia fins ara”.

L’edifici, a més, acollirà les dependències del nou Ajuntament, “ja que les actuals són molt petites i amb problemes d'accessibilitat”. També s’hi habilitarà una sala de lectura i de conferències i una espai obert a l'exterior per a usos cívics. L’equipament es podrà utilitzar com casal de la gent gran o per a les festes del poble. En aquesta planta també hi haurà un servei de bar - restaurant.

L'equip de govern de l'Ajuntament ha iniciat converses amb el Departament de Política Territorial de la Generalitat per signar un conveni que permeti començar la primera fase de les obres de remodelació. El pressupost de rehabilitació de tot l'edifici és d'aproximadament uns 500.000 euros. El projecte està previst executar-ho en dues o tres fases.