Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Veïns i PSC-Progrés al.leguen al Pla Especial de Castellciutat

Veïns i PSC-Progrés al.leguen al Pla Especial de Castellciutat

L'Associació de Veïns sol.licita que no s’aprovi el projecte perquè el veuen incomplet. L'oposició també hi veu mancances i demana que s'allargui el període de presentació d'al.legacions
Castellciutat
25/10/2007 17:05

L’Associació de Veïns de Castellciutat i el grup municipal del PSC-Progrés, entre d’altres, presentaran al.legacions al Pla Especial de Castellciutat que ha d’aprovar l’Ajuntament. Els dos col.lectius han coincidit avui a expressar, en dos comunicats de premsa, el rebuig a aprovar la proposta presentada per l’equip de govern, ja que hi veuen mancaces.

L’Associació de Veïns ha detallat els punts que vol al.legar. Així, demanen ampliar el perímetre d’actuació, incloure un aparcament per a 86 places en el perímetre del pla i elaborar un estudi que eviti la construcció de blocs amb massa densitat d’habitatges. En l’apartat de vials, sol.liciten preveure una solució a les connexions amb la N-260, als enllaços amb els principals vials del poble i l’accés a la plaça del Rastillo amb la N-260 passant pel cementiri. Finalment, els vilatans també volen un estudi de noves zones d’aparcament, d’ampliació de la zona d’afectació a carrers secundaris, de serveis bàsics com el clavegueram i l’aigua i de l’embelliment del poble.

De la seva part, el PSC-Progrés també presentarà al.legacions en una línia semblant. El primer grup de l’oposició creu que “manca una valoració econòmica del projecte, una concreció de les condicions de la zona d’aparcament i estudis del clavegueram i de la canalització de l’aigua potable”. A banda de les esmentades com a mancances principals, consideren que “tampoc queden resolts els patis d’illa interiors” i que “falta concretar l’estudi de les alçades reguladores dels edificis i els accessos del poble”.

El PSC-Progrés creu que hi ha hagut “manca de diàleg i d’informació amb els veïns de Castellciutat abans, durant i després de la redacció del Pla de Millora”. En aquest sentit, recorden que només fa 20 dies que es va presentar el Pla al veïns. Segons el portaveu socialista, Jordi Mas, “es pot perdre una oportunitat històrica per tal de fer una pla de millora urbana més ambiciós, complert i consensuat”.

En relació al Pla de Millora, el PSC també demana una ampliació del termini per tal que els veïns i d’altres interessats puguin presentar les al•legacions que creguin convenients, ja que l’equip redactor del projecte ha estat fent modificacions del Pla fins ara fa pocs dies. I és que el final del període d’al•legacions és previst per dimecres vinent, de manera que el PSC entén que “pràcticament ningú ha pogut estudiat amb deteniment la proposta de CIU i ERC”. El principal grup de l'oposició assegura que el regidor d'urbanisme es va comprometre a allargar el temps d'al.legacions, afirmació que no ha complert.