Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Via lliure a la construcció de la plataforma esquiable de Soldeu

Via lliure a la construcció de la plataforma esquiable de Soldeu

El Govern d'Andorra rebutja les al·legacions de la família Viladomat pel que fa a l'impacte ambiental. El projecte ha estat un dels detonants de l'inici de la dissolució de la societat Nevasa
Simulació de la plataforma esquiable de Soldeu
01/08/2017 10:30

El Govern d'Andorra dóna via lliure a la construcció de la plataforma esquiable de Soldeu, equipament requerit per la FIS perquè l'estació aculli l'any 2019 les finals de la Copa del Món d'esquí alpí, un dels esdeveniments esportius amb més seguiment mediàtic internacional. El departament de Medi Ambient ha rebutjat les al·legacions que la família Viladomat (accionista majoritària de Saetde) va presentar dijous passat contra el projecte, el qual ha estat un dels detonants de l'inici de la dissolució de la societat Nevasa i, per tant, la ruptura del domini esquiable Grandvalira, pel rebuig de Viladomat a l'obra.

Segons l’Executiu, el departament ja ha finalitzat l’informe ambiental i conclou que la infraestructura que acollirà la pista Avet és "totalment favorable". Les al·legacions dels propietaris de Pas de la Casa-Grau Roig presentaven diferents arguments. Un d’ells era de caire mediambiental, i és precisament aquest el que Medi Ambient ha decidit tombar. En concret, el departament creu que les al·legacions "no han presentat cap element de judici per considerar que els treballs del projecte no siguin compatibles a nivell ambiental". Pel que fa a la resta d’arguments que no fan referència a aquest àmbit, el departament d’Ordenament Territorial considera que per a alguns és "aplicable la resolució del recurs de reposició interposat al Projecte d’Interès Nacional de Construcció d’una plataforma esquiable a peu de la pista Avet de l’estació de Soldeu i s’un aparcament soterrat". En tot cas, no impedeixen que el projecte tiri endavant.

També s’ha declarat favorable l’informe de riscos geològics de la plataforma. Per tant, les obres ja començaran a curt termini. Segons el Govern, el Comú de Canillo ja ha estat informada dels resultats favorables dels dos informes i té via lliure per tirar endavant. Des de Canillo ja havien avançat la setmana passada que es confia en seguir el calendari establert i arribar perfectament a temps per acollir les finals de la Copa del Món 2019.

Tot i això, segons informa El Periòdic, la Batllia encara està pendent de resoldre una altra demanda interposada per Viladomat, en aquest cas contra la declaració d’interès nacional del projecte de la plataforma. Si s’acaba donant la raó al màxim accionista de Saetde, podria passar que les obres es tornin a endarrerir i que la infraestructura llavors no s’arribi a fer a temps.