Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Visita a la primera fase de la nova xarxa de regadius de Peramola

Visita a la primera fase de la nova xarxa de regadius de Peramola

El president de la CHE ha comprovat la finalització del projecte, inclòs en les obres compensatòries encara pendents per la construcció de l'embassament de Rialb. L'actuació ha suposat una inversió d'1.675.000 euros
Visita a les obres dels nous regs de Peramola
07/03/2018 20:05

El president de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, Raimundo Lafuente, ha visitat aquest dimecres la primera fase de la xarxa primària per als regadius de Peramola, un dels projectes que encara estaven pendents de les obres compensatòries per la construcció ara fa dues dècades de l'embassament de Rialb. En aquestes obres, la CHE hi ha invertit prop d'1.675.000 euros.

Els treballs, que estan pràcticament acabats (al 99%), han consistit en la instal·lació d'una canonada de 1.420 metres que surt del conducte de distribució a l'embassament d'Oliana i que arriba fins a la nova estació de bombament, que s'ha dotat d'un edifici. A aquesta obra li seguirà una segona fase de treballs, amb un pressupost de licitació de 2,7 milions d'euros, que inclourà l'equipament de l'estació de bombament (conduccions, instal·lació elèctrica i equips) i la canonada d'uns 1.000 metres que sortirà d'aquesta estació i arribarà a l'inici de les conduccions de la xarxa secundària o de distribució.

En els nous regadius previstos en el Pla de Restitució per l'embassament de Rialb s'hi inclou els termes municipals d'Oliana, Peramola i Bassella. El Govern espanyol es responsabilitza de la xarxa en alta o primària, mentre que la xarxa secundària l'executa la Generalitat de Catalunya. El Ministeri d'Agricultura, a través de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, ha executat fins al moment obres de restitució de regadius per un valor de prop d'11 milions d'euros, incloent els 9 milions d'euros invertits en la instal·lació d'una presa intermèdia a la presa d'Oliana i a completar la xarxa en alta dels regadius del terme municipal.

La superfície de nou regadiu superarà lleugerament les 1.331 hectàrees, distribuïdes al terme municipal de Bassella (489,64 hectàrees al marge esquerre del riu Segre i 73,93 hectàrees al marge dret), a Oliana (287,29 hectàrees) i a Peramola (481,01 hectàrees).

El president de l'organisme de conca ha estat acompanyat del president de la Comissió d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient del Congrés dels Diputats, José Ignacio Llorens, i per les alcaldesses de Peramola, Cristina Barbens, i de Basella, Gemma Orrit. També hi ha assistit el president de la Comunitat de Regants de Peramola-Bassella, Joan Puig.