Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Visita de Joan-Enric Vives a Terra Santa

Visita de Joan-Enric Vives a Terra Santa

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra participa d'una trobada de bisbes europeus, nord-americans i sud-africans amb l'objectiu de fomentar l'entesa entre religions
Jerusalem
11/01/2018 16:50

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, participa aquests dies d'una reunió anual a Terra Santa de bisbes europeus, nord-americans i sud-africans que des de la dècada dels 90 van iniciar un pelegrinatge anual a les diverses comunitats cristianes presents a Terra Santa. L'estada començarà aquest dissabte a Jerusalem i es prolongarà fins dijous vinent.

Aquesta Assemblea Internacional de Bisbes reunirà representants de 12 Conferències episcopals i les sessions de treball tindràn lloc a Jerusalem, Betlem, Emaús i Gaza. Vives hi assisteix en representació de la confederació espanyola. Els bisbes participants volen conèixer més de prop la situació dels joves cristians a Terra Santa, com a avançament al Sínode dels Bisbes sobre "Els joves, la fe i la discriminació de la vocació" que tindrà lloc a l'octubre d'aquest any al Vaticà . De manera especial, s'interessaran per les oportunitats de joves cristians, jueus i musulmans d'aconseguir una millor convivència entre els pobles i entre totes les comunitats religioses. Es mantindran trobades i visites de caràcter educatiu amb l’objectiu de comprendre la importància que l’educació de la gent jove té per un futur de pau a la regió.

Els bisbes es reuniran inicialment amb alguns joves d’una escola jueva de secundària a Makabim-Reut, abans de trobar-se amb un grup d’estudiants de dret de la Universitat Jueva de Jerusalem que fan estudis sobre el multi culturalisme i tracten casos legals de persones que han sofert discriminació. Posteriorment també es reuniran amb l’organisme “Parents Circle-Families Forum” que reuneix més de 600 famílies israelianes i palestines enfrontades a causa del conflicte i que avui, a través de diverses iniciatives, treballen per la pau, la reconciliació i la tolerància.

A Beit Jala, es presentarà als Bisbes l’activitat del Patriarcat Llatí de Jerusalem per tal de promoure una educació que esdevingui un instrument de pau i justícia al costat de la visita a una sèrie d’escoles cristianes que administra el Patriarcat llatí. A Emaús-Qubeibeh, els Bisbes visitaran una casa per a gent gran i es trobaran amb alguns joves voluntaris que hi treballen.