Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Visita institucional a la Reserva Nacional de Caça de Boumort

Visita institucional a la Reserva Nacional de Caça de Boumort

L'espai té la finalitat de protegir, fomentar i aprofitar les espècies animals que hi habiten en estat salvatge, com el voltor negre o el cavall salvatge
Visita institucional a la RNC de Boumort (Foto: Generalitat de Catalunya)
03/07/2017 18:58

El passat divendres 30 de juny es va dur a terme una visita oficial de la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Montserrat Barniol, a la Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort. La van acompanyar el subdirector general d’Activitats Cinegètiques i Pesca Continental, Jordi Ruiz; la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós; el director tècnic de la reserva, Jordi Palau i agents de l'espai natural.

Durant la visita, es va poder veure alguns dels indrets més representatius del sector sud de la Reserva Nacional de Caça de Boumort, concretament a la vall de Carreu: Coll de Llívia, Coberterades, Pla del Tro o les Collades d’Abella, entre d’altres.

Al llarg de la visita també es van comentar sobre el terreny diferents línies de treball de la RNC de Boumort, com ara la creació i manteniment de punts d’aigua, millores d’hàbitat per a manteniment d’espais oberts o el maneig de la vegetació mitjançant cremes controlades.

Projectes de restauració ecològica i de dinamització socioeconòmica

A més a més, durant la jornada es van presentar in situ projectes de restauració ecològica, com ara les instal·lacions per a la reintroducció del voltor negre, els nous exemplars de cavall salvatge arribats recentment a la reserva o diversos treballs de naturalització de repoblacions forestals.

Així mateix, es van presentar algunes actuacions per a la dinamització socioeconòmica basada en la fauna salvatge, com ara observatoris per a fotografia de natura, cartelleres de presentació de la reserva, comptadors de vehicles o edició de material divulgatiu.

A aquesta primera visita de caire intern es preveu que en segueixin altres per visitar els diferents sectors i accessos de la reserva amb els representants dels ens locals, per tal de conèixer de primera mà les seves propostes i projectes de futur.