Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Vistiplau a l'ampliació de Baqueira-Beret al Pallars Sobirà

Vistiplau a l'ampliació de Baqueira-Beret al Pallars Sobirà

La Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran autoritza el projecte per a quatre nous remuntadors i una connexió amb la C-28. L'ens s'ha reunit a Puigcerdà
El port de la Bonaigua a l'hivern
29/09/2017 23:30

La Comissió d'Urbanisme de l'Alt Pirineu i Aran ha acordat donar el vistiplau definitiu al projecte d'ampliació de Baqueira-Beret al Pallars Sobirà, que contempla la instal·lació de quatre nous remuntadors i un accés directe des de la carretera C-28. L'ens pirinenc del Departament de Territori ha dut a terme aquest dijous una nova reunió itinerant, que en aquesta ocasió s'ha fet a Puigcerdà.

El nou sector reforçarà la presència de Baqueira a les Valls d'Àneu i la consolidació com un punt de referència d'accés a les pistes des de la resta de Catalunya. Per això, la confirmació ha estat ben rebuda per l'Ajuntament d'Alt Àneu, que creu que això ajudarà a garantir l'accés a l'estació i atraure més esquiadors a la zona. El consistori s'ha compromès a facilitar els tràmits.

A l'àrea del Gran Clot és on es preveu alçar el gruix dels nous remuntadors, vinculats alhora a l'habilitació de noves pistes i a un aparcament connectat directament amb la C-28. L'altra àrea implicada és la del Cap del Port, que actualment ja té dos telecadires als quals s'hi sumarà un altre.

L'estació ha acceptat que la nova àrea consti de 232 hectàrees, en comptes de les 325 proposades inicialment, en resposta a les al·legacions presentades per grups ecologistes que denunciaven que un dels telecadires projectats és a l'àrea perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes. Les obres es faran gradualment en tres fases diferents, al llarg dels propers divuit anys, i tenen un pressupost de 22,8 milions d'euros.