Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Nova acció de neteja a la llera del riu Segre, des del pont d'Arfa

Nova acció de neteja a la llera del riu Segre, des del pont d'Arfa

La iniciativa ambiental, emmarcada en l'European Clean Up Day, es durà a terme el dissabte 19 de setembre. Els voluntaris s'han d'inscriure prèviament
Cartell de l'activitat de neteja del riu Segre
08/09/2020 14:45

El dissabte 19 de setembre està prevista una acció de neteja a la llera del riu Segre, en el marc de l'European Clean Up Day. La iniciativa mediambiental, que començarà a tres quarts de 9 del matí, tindrà com a punt de trobada la parada de bus del pont d'Arfa.

Les persones interessades cal que s'inscriguin al telèfon 973 38 70 45 o bé al 973 35 13 43. Les places són limitades a 25 participants. Els organitzadors recorden als voluntaris l'obligatorietat de dur mascareta per prevenir contagis de la COVID-19 i els recomanen dur un bon calçat i pantalons llargs.

L'acció, promoguda pel grup 'Per una Catalunya neta', compta amb el suport dels ajuntaments de Ribera d'Urgellet i Montferrer i Castellbò.

European Clean Up Day

L'European Clean Up Day és una iniciativa comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i per promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges o marges de rius, entre d'altres.

Com a mesura preventiva davant de la situació excepcional del COVID-19, la campanya d'enguany -que s'havia de dur a terme del 8 al 10 de maig de 2020- va quedar ajornada a l'espera d'un nou calendari a nivell europeu. Precisament, les noves dates són el 18, 19 i 20 de setembre.

Consells de seguretat

Els promotors de les accions de neteja recomanen als voluntaris fer servir guants, no treure's les sabates i no tocar residus perillosos (xeringues, claus o productes químics). En els consells de seguretat també destaca el fet de no recollir els residus que hi ha dins l'aigua o flotant, i no fumar, així com respectar els panells de senyalització. En cas d'emergència, es recorda que el número de referència és el 112.