Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Voluntaris recullen 3.800 quilos de residus a l'Alt Urgell, en el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe!'

Voluntaris recullen 3.800 quilos de residus a l'Alt Urgell, en el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe!'

La neteja convocada al pantà d'Oliana per la federació comarcal d'ERC va sumar 3 tones d'escombraries. Al camp de Tir de Bellestar la iniciativa de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet va aconseguir apilar 800 quilos de deixalles
14/05/2018 17:50

ERC Alt Urgell, conjuntament amb els ajuntaments de Coll de Nargó, Peramola i Fígols i Alinyà, ha participat per quart any consecutiu en la campanya de recollida de residus "Let’s Clean Up Europe!". Una vintena de voluntaris ha fet aquest dissabte al matí la neteja d'una part de la riba del pantà d’Oliana, a l’altura de Coll de Nargó, i ha recollit més de 3.000 Kg de residus, entre els quals hi havia 48 pneumàtics, una nevera, un termo i altres estris i maquinària.

Els organitzadors han valorat la jornada amb "moltíssima satisfacció", no només pel nombre de participants sinó també "per la immensa feina feta i la sensibilització dels voluntaris sobre la necessitat de reutilitzar i reduir el consum de materials que acaben abocats com a deixalles". A més, la trobada ha servit per fer propostes de cara a la ciutadania orientades a fer un consum més sostenible i evitar que els residus embrutin els rius i espais naturals.

Els organitzadors i participants també han volgut fer un crit d’alerta a la falta de conservació de l'embassament d'Oliana, propietat de la Conca Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). "La CHE és la responsable del manteniment i neteja de les lleres del pantà i, vist el seu estat previ a la intervenció dels voluntaris, està lluny d’atendre les seves obligacions", han afirmat des d'ERC Alt Urgell.

La jornada d'enguany ha finalitzat amb un dinar per als voluntaris ofert pels ajuntaments de Coll de Nargó, Peramola i Fígols i Alinyà.

Neteja del camp de Tir de Bellestar

D'altra banda, l'acció mediambiental organitzada aquest diumenge per la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet i l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò ha permès recollir 800 Kg de residus escampats per la zona del camp de tir de Bellestar. La proposta estava inclosa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Pel que fa a la neteja promoguda pel PNAP, es va suspendre.

  • Neteja al pantà d'Oliana, en el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe!' (Foto: ERC Alt Urgell)
  • Neteja al camp de Tir de Bellestar, en el marc de la campanya 'Let's Clean Up Europe!' (Foto: Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet)