Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Xerrada informativa a la Seu sobre el Document de Voluntats Anticipades

Xerrada informativa a la Seu sobre el Document de Voluntats Anticipades

Concepció Canut, de l'Associació Dret a Morir Dignament, explicarà com es pot fer el testament vital. L'acte és aquest dijous vinent a les 7 del vespre a la Sala de la Immaculada
Xerrada a la Seu sobre el DVA
21/02/2020 17:44

La Seu d’Urgell acollirà dijous vinent dia 27, a les 7 del vespre a la Sala de la Immaculada, la xerrada informativa ‘Els drets del malalt. Importància de fer DVA (document de voluntat anticipades)’. La conferència serà a càrrec de Concepció Canut, coordinadora de l’Associació Dret a Morir Dignament de Lleida, que organitza l'acte juntament amb la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament urgellenc. L’entrada és lliure.

En el Document de Voluntats Anticipades (DVA) -conegut genèricament com a Testament Vital- la persona expressa la seva voluntat sobre les atencions mèdiques que desitja o no desitja rebre en cas de patir una malaltia irreversible o terminal, que li hagi portat a un estat que li impedeixi expressar-se per ella mateixa. Cadascú pot realitzar el seu propi document amb les indicacions i raonaments que consideri pertinents, sempre que estiguin dins del marc legal.

Catalunya va ser la primera comunitat de l'Estat a regular aquest dret a través d'una llei aprovada el desembre de l'any 2000. Actualment totes les comunitats tenen regulat per llei aquest document, que s’anomena tècnicament 'Instruccions Prèvies, Voluntats Anticipades i Manifestacions Anticipades de Voluntat', i alhora disposen d'un Registre oficial de Document de Voluntats Anticipades.