Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Xerrada per donar a conèixer les singularitats del romànic de l'església de Santa Maria de Covet

Xerrada per donar a conèixer les singularitats del romànic de l'església de Santa Maria de Covet

L'acte, organitzat per Catalonia Sacra, comptarà amb les explicacions de la historiadora Imma Lorés
Portalada de Covet (Foto: Catalonia Sacra)
12/09/2018 17:15

Catalonia Sacra organitza aquest dissabte, 15 de setembre, a les 11 del matí, una conferència de la historiadora Imma Lorés sobre l'església de Santa Maria de Covet, una de les mostres més interessants de l'arquitectura romànica catalana del segle XII. Per assistir a la xerrada cal fer una inscripció prèvia al telèfon 693 72 02 02 o bé al correu r. El preu de l'activitat és de 2 euros.

El temple, de l'àmbit del Bisbat d'Urgell, està situat al terme d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà). En destaca, entre d'altres, la portalada esculpida, que és considerada com un dels conjunts més excepcionals d'escultura del Romànic a Catalunya, a més d'una galeria aixecada sobre el mur de la façana, la decoració de la imposta que recorre l'absis central i les escultures que ornamenten els capitells dels arcs torals.

La doctora Imma Lorés és professora d'Història de l'Art a la Universitat de Lleida, membre del grup de recerca Art Picta i col·laboradora a l'IRCVM (Universitat de Barcelona). Una de les seves especialitats és l'escultura romànica catalana i, de manera particular, els claustres i els programes iconogràfics, així com també la topografia de les imatges.

Aquesta és la segona activitat de l'agenda cultural de 2018 de Catalonia Sacra en l'àmbit del Bisbat d'Urgell, tenint en compte que el passat 2 de juny es va fer l'itinerari guiat "Les esglésies de la Vall de Ribes". La programació de Catalonia Sacra d'aquest any ha previst, fins al novembre, una quarantena d'actes arreu del territori que volen posar en valor i reivindicar la importància del patrimoni d'arrel religiosa a Catalunya.

Catalonia Sacra

Catalonia Sacra és una iniciativa conjunta dels deu bisbats amb seu a Catalunya que té la voluntat de donar a conèixer el patrimoni religiós català, col·laborar en la seva dinamització i empènyer una dinàmica turística que l’acosti a tot tipus de públic.

Més enllà de l'agenda d'activitats culturals, Catalonia Sacra també disposa -entre d'altres- d'un catàleg  de visites i itineraris guiats a diferents elements del patrimoni de l'Església disponible per a grups organitzats.