Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Xerrada 'Una Amazònia oblidada' a la Casa dels Parcs dels Pirineus

Xerrada 'Una Amazònia oblidada' a la Casa dels Parcs dels Pirineus

La conferència, a càrrec del biòleg Salvador Puigmartí, es farà aquest dijous, 21 de març, a les 19 hores, amb motiu del Dia Mundial dels Boscos
Xerrada a la Casa dels Parcs dels Pirineus
18/03/2019 18:25

La Casa dels Parcs dels Pirineus, ubicada a l'avinguda Valls d'Andorra de la Seu d'Urgell, acollirà aquest dijous, a les 19 hores, la xerrada "Una Amazònia oblidada", a càrrec del biòleg Salvador Puigmartí. La conferència de divulgació ambiental donarà a conèixer la regió Rondônia, al Brasil, amb motiu del Dia Mundial dels Boscos.

Puigmartí farà referència a col·lectius de persones que fa 40 anys, fugint de la pobresa de les grans ciutats i amb la promesa d’una terra pròpia, es van aventurar a viure a la selva, en una zona on fins aleshores només s’hi havien atrevit a anar-hi els missioners i els recol·lectors del cautxú. Així, explicarà la història i vicissituds d’aquestes comunitats, que avui en dia ja s’han establert i organitzat com a petites ciutats. Alhora, incidirà en la petjada de l'home sobre el medi, que ha portat a la reducció del 70 per cent de la massa forestal a l'Amazònia en les darreres quatre dècades, amb el consegüent canvi climàtic.

La xerrada finalitzarà posant en valor els aspectes ecològics i biològics de la natura exuberant pròpia de la regió. Salvador Puigmartí mostrarà algunes de les espècies més característiques de fauna i vegetació, i esmentarà algunes de les seves peculiaritats.