Jornada gastronòmica de la mà dels cuiners del col·lectiu Slow Food-Km0 i els formatgers de l'Alt Urgell i la Cerdanya, a Adrall
Jornada gastronòmica de la mà dels cuiners del col·lectiu Slow Food-Km0 de Catalunya i els formatgers de l'Alt Urgell i la Cerdanya, dilluns 30 de setembre, a l'Espai de Tast del Mas d'Eroles, a Adrall.
La proposta comptarà amb la participació d'una vintena de professionals vinguts d'arreu del país, que treballaran plegats amb els formatgers pirinencs en el disseny i l’elaboració de diferents plats.
Programa:
- La jornada s’iniciarà a les 12.00 h amb una xerrada sobre formatges, l’origen de la seva definició i la seva història, a càrrec de l’amfitrió de l’esdeveniment, Salvador Maura. Després hi haurà una sessió de presentació-degustació de formatges de l’Alt Urgell i la Cerdanya, que permetrà l’establiment de contactes entre els formatgers i els cuiners, facilitarà la resolució de dubtes i l’aprofundiment en aspectes tècnics i culinaris dels formatges.
- Finalment, a les 14.30 h l’acte es clourà amb un dinar-degustació dels 6 plats elaborats en base als formatges presentats, a càrrec dels 6 cuineres i cuiners del grup anteriorment esmentats.