Eines personals

Sou a: Inici / Agenda / COVID19 - Mesures i actuacions impulsades a la Seu d'Urgell relatives a la prevenció de la malaltia del coronavirus

COVID19 - Mesures i actuacions impulsades a la Seu d'Urgell relatives a la prevenció de la malaltia del coronavirus

Detalls de l'event
Quan 16/03/2020 a a
28/04/2020 a
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

MESURES I ACTUACIONS impulsades a la Seu d'Urgell relatives a la prevenció de la malaltia del coronavirus:

 • Se suspenen els terminis per la realització de tramitacions relacionades amb els procediments administratius relacionats amb els processos del sector públic. Aquests terminis es reprendran en el moment en que perdi vigència l’estat d’alarma. Per tant, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell no s’aplicaran recàrrecs ni interessos nous durant aquest període.
 • Totes les instal·lacions municipals estan tancades al públic.
 • L’accés a l’Oficina d’Atenció ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell està tancada. Només es pot accedir a l’edifici consistorial per l’entrada de la Policia Municipal (plaça dels Oms, 1).
 • Tots els tràmits es poden fer a través del telèfon 973 30 00 10 o per correu electrònic tramits_oac@aj-laseu.cat Al web de l’ajuntament www.laseu.cat s’indica com poder fer tots els tràmits de manera telemàtica. Es poden fer tant amb certificat digital com sense.
 • Els serveis d’aigua i de cementeri continuaran oberts.
 • Les brigades d’obres i jardineria no fan cap tasca de manteniment, només urgències.
 • La brigada de neteja realitza serveis mínims. La recollida d’escombraries es redueix al 50%. El consistori urgellenc recomana no deixar bosses ni cap altre residu a terra o sobre el contenidor. En cas contrari, s'avisa que hi haurà sancions. També es demana que si el contenidor està ple es truqui al telèfon 900 70 10 46.
 • La Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet està tancada al públic, però sí que s'hi pot trucar per telèfon. La Deixalleria queda també tancada al públic .

DISTANCIAMENT SOCIAL

 • Es recorda a la ciutadania de la Seu que mentre estigui vigent l’estat d’alarma és fonamental que tothom es quedi a casa i que només surti per allò realment imprescindible.
 • Només es podrà para la transmissió del virus si tothom té com a màxim 4 contactes presencials al dia.
 • S’apel·la a la responsabilitat de tothom.

SERVEIS SOCIALS

El Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (CAPAU) ha posat en marxa, a través de La Seu en Xarxa, un servei de suport a domicili per a totes aquells ciutadans i ciutadanes que tinguin alguna necessitat específica durant el període que estigui vigent l’estat d’alarma per frenar la transmissió del Covid-19, tant a la Seu d’Urgell com al conjunt de la comarca.

Malgrat que l’edifici del CAPAU està tancat al públic, aquest organisme ha posat a disposició de tots els alturgellencs i alturgellenques 2 telèfons:

 • Per a consultes d'urgència cal trucar al 973 35 41 02, de 9 a 14 hores.
 • Per a poder fer qualsevol demanda cal trucar al 630 430 752. Aquest telèfon funcionarà de 9 del matí a 9 del vespre. Qualsevol ciutadà podrà fer arribar la seva demanda (comprar medicaments, anar al metge, comprar queviures...).

També que des del CAPAU s’ha posat en funcionament una centraleta amb els voluntaris de La Seu en Xarxa, que donaran resposta a les demandes de la ciutadania. Però per a portar a terme tota aquesta tasca solidària calen voluntaris i voluntàries. Les persones que ho vulguin ser cal que s’adrecin al telèfon de whatsapp 653 978 100 per apuntar-se. Els voluntaris i voluntàries han se ser persones joves i sense factors de risc

SUPRESSIÓ DE LA ZONA BLAVA

Una altra mesura important que ha entrat en vigor aquest dilluns és que la zona blava de la Seu d'Urgell deixa d'estar operativa fins a nou avís, mentre duri l'actual període de prevenció.

GESTIÓ DE LES ESCOMBRARIES

El consistori urgellenc recomana no deixar bosses ni cap altre residu a terra o sobre el contenidor. En cas contrari, s'avisa que hi haurà sancions. També es demana que si el contenidor està ple es truqui al telèfon 900 70 10 46.

Pel que fa també a la gestió dels residus, es demana que els veïns i veïnes es rentin les mans de seguida després de llençar les seves bosses, ja que en tocar el contenidor hi ha la possibilitat de contaminar-se.

El servei de recollida de residus orgànics i de resta queda reduït. Els contenidors marrons només es buidaran els dimarts, dijous i dissabte. D'altra banda, la deixalleria està tancada i s'ha anul·lat el servei de recollida d'andrònomines, així que es demana no fer neteja de mobles i trastos vells mentre duri l’estat d’alarma. Es demana no deixar res fora dels contenidors.

AJUTS A AUTÒNOMS

També des de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell s'ha anunciat que es complementarà els ajuts que la Generalitat de Catalunya destinarà a treballadors autònoms afectats econòmicament pel coronavirus. Concretament, el Departament de Treball, Afers Socials Famílies estableix ajuts de fins a 2.000 euros per a treballadors autònom. La mesura preveu beneficiar unes 4.500 persones i compta amb un pressupost de 7,5 milions d’euros. Aquí es poden consultar els requisits per accedir-hi:  http://www.gen.cat/autonomscovid19

MESURES PREVENTIVES D'HIGIENE genèriques i de protecció individual a seguir enfront de malalties respiratòries:

 • Rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 • Evitar el contacte estret amb persones que mostrin signes d’afecció respiratòria, com ara tos o esternuts.
 • Mantenir una distància de dos metres aproximadament amb les persones amb símptomes d’infecció respiratòria aguda.
 • Tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar i rentar-se les mans de seguida.
 • Evitar de compartir menjar o estris (coberts, gots, tovallons, mocadors...) i altres objectes sense netejar-los degudament.
 • No s’han de prendre precaucions especials amb els animals a l’Estat, ni amb els aliments, per evitar aquesta infecció.

En cas de qualsevol dubte, cal trucar al 061 Salut Respon o consultar el web Canal Salut. Així mateix, el sistema de salut de Catalunya ha elaborat un test com a nova eina que permet, de manera molt ràpida i senzilla, conèixer si es compleixen els criteris d’infecció per coronavirus, i si cal trucar o no al 061.

#QuedatACasa

El consistori urgellenc torna a fer una crida perquè tothom es quedi a casa, "com a mesura imprescindible aquests dies per frenar l'epidèmia del coronavirus".

Mostrar formulari de contacte