Eines personals

Sou a: Inici / Agenda / Sortida guiada a la comanda hospitalera de Sant Salvador d'Isot, a Gavarra

Sortida guiada a la comanda hospitalera de Sant Salvador d'Isot, a Gavarra

Detalls de l'event
Quan 31/07/2019
Afegeix un esdeveniment al calendari vCal
iCal

L'activitat forma part del cicle 'Els dimecres coneixem l'Alt Urgell', organitzat pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Oficina de Turisme de l'Alt Urgell i l'Espai Ermengol. 

Preu: gratis

Hora i lloc de trobada: encara a concretar.

Inscripció: a l'Oficina de Turisme del Consell Comarcal de l'Alt Urgell (973 35 31 12) i a l'Espai Ermengol de la Seu d'Urgell (973 351 511)

Descripció: "una caminada des de Gavarra fins a les restes de l’antiga comanda hospitalera de Sant Salvador d’Isot, un indret que amaga la història poc coneguda de la presència dels frares i les monges de l’orde de l’Hospital de Sant Joan de Jerusalem en aquestes terres.

Tot i ser un ordre de caràcter militar, els frares hospitalers tenien també un objectiu assistencial, que té molt a veure amb l’ajuda i l’acollida a la gent de pas. En el cas de Sant Salvador d’Isot, actualment en ruïnes, l’emplaçament acollí una comunitat de monges hospitaleres documentades des del primer quart del segle XIII, en un període d’efervescència de l’espiritualitat femenina que reclamarà la implementació de noves solucions a noves demandes religioses que, fins aquell moment, no havien rebut gaire atenció."

Més informació sobre aquest esdeveniment…

Mostrar formulari de contacte