Cloenda de l'ARXIU OBERT: La Seu del futur
El programa de RàdioSeu 107.2 Arxiu Obert, el més complet document sonor sobre els pobles del Pirineu, ha arribat a l’últim programa després de 10 anys i un total de 100 espais monogràfics. Per celebrar-ho, la gravació de l'últim programa es va fer en un acte públic, obert a tothom, el divendres 19 de març a la Sala Sant Domènec de la Seu d’Urgell.
Sota el títol La Seu del Futur, diversos convidats van reflexionar sobre la capital de l’Alt Urgell i les seves perspectives.
Els directors i presentadors d’Arxiu Obert, Joan Obiols i Marta Pujantell, van convidar per a la taula rodona un conjunt de noms significatius de la vida social, política i cultural de la ciutat: Jordi Dalmau, Carles Martín, Jordi Grau, Jordi Planes, Amadeu Gallart, Dolors Majoral, Josep Casanova, Isidre Domenjó i Albert Galindo. També hi va haver les aportacions dels veïns que van assistir a l'acte.
Arxiu Obert va emetre el seu primer programa a l’emissora municipal RàdioSeu l’any 2000. Durant tot aquest temps, l’espai mensual s’ha convertit en un referent per al coneixement i la divulgació, a través de la ràdio, dels pobles del Pirineu català i d’Andorra, fruit de la ingent tasca de recerca d’un dels millors coneixedors d’aquest territori com és l’escriptor i professor Joan Obiols Puigpinós. El programa també ha comptat amb la col.laboració del naturalista Jordi Dalmau i amb l'inestimable control tècnic de Glòria González.
Per completar el recorregut, aquesta última temporada ha estat dedicada en exclusiva a la principal població de l’Alt Pirineu, la Seu d’Urgell, amb espais temàtics sobre el medi natural, la cultura, la política, l’economia, la solidaritat i, finalment, aquest últim programa amb públic que analitzarà el futur.
Arxiu Obert s’acomiada, però el treball fet durant tots aquests anys perdurarà, ja que es pot seguir escoltant a través de l’apartat Ràdio a la Carta de la pàgina web de RàdioSeu (www.radioseu.cat), on hi ha penjats bona part dels programes, que s’espera que estigui definitivament digitalitzats abans d’acabar l’any.