Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Especials / Exposició a la Seu - 'El Món Màgic dels Contes'

Exposició a la Seu - 'El Món Màgic dels Contes'

Exposició oberta a la Sala Sant Domènec fins al 27 de desembre

“El Món Màgic dels Contes” presenta un monogràfic de contes infantils desplegables, publicats en diferents èpoques i a diferents llocs del món. Tot i que actualment el terme més utilitzat per referir-se a aquest tipus de llibres és 'llibres pop-up', també són anomenats llibres-joguina, llibres tridimensionals, llibres animats o llibres encunyats. Aquests contes amaguen un prodigi de papiroflèxia en el seu interior.

Les característiques úniques dels llibres-joguina, fan que aquesta exposició tingui un interès no només bibliogràfic, sinó també plàstic i tècnic. A la mostra es poden descobrir les variants de creació a l’hora de presentar un conte desplegable: carrusel, teatret, pestanyes, encunyat, panoràmic, cartes, ruletes, imatges combinades i tridimensionals. I també ens aporta informació sobre els enginyers de paper més rellevants de tota la història dels llibres “pop-up”.

La col•lecció forma part d’una mostra global de més de 1.500 llibres desplegables sobre totes les temàtiques (arquitectura, medicina, història, música...) atresorats durant els últims 20 anys pel matrimoni format per Ana María Ortega i Álvaro Gutiérrez.

De dilluns a divendres, de 18.00 h. a 21.00 h.
Caps de setmana, d'11.00 h. a 14.00 h.
Dia de Nadal, tancada.

Mostrar formulari de contacte