Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ‘Imatges per pensar’, exposició a la Seu de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació

‘Imatges per pensar’, exposició a la Seu de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació

La mostra, que es pot visitar a la Biblioteca Sant Agustí fins al 31 de març, vol generar una reflexió al voltant d'absències, presències i tòpics sobre les dones als mitjans de comunicació
Exposició 'Imatges per pensar'
04/03/2019 17:40

La Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell acull fins al 31 de març l’exposició ‘Imatges per pensar’, cedida per l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. La mostra té la intenció de generar una reflexió al voltant d'absències, presències i tòpics freqüents en els continguts vinculats amb les dones als mitjans de comunicació.

Les imatges que conformen l'exposició han estat produïdes per l’artista visual Tània Burgos Fernández, tot seguint una proposta gràfica propera als pictogrames, que permet treballar els significats visuals "d’una manera assequible i oberta a mirades i interpretacions diverses".

'Imatges per pensar' proposa quinze fotografies que posen en evidència alguns dels tòpics que sovint s’utilitzen per definir o negar la feminitat. Es tracta de quinze imatges per repensar el tractament que reben els fets i que permeten evidenciar les estratègies d’exclusió de l’experiència femenina.

Observatori de les Dones

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments que té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació amb la representació de les dones en els mitjans escrits i audiovisuals.

Val a dir que aquest ens promou la creació d’espais de debat sobre els mitjans de comunicació; la visibilitat del punt de vista de les dones pel que fa a la seva representació en els mitjans de comunicació; la incorporació de la reflexió sobre els mitjans de comunicació a les propostes participatives adreçades a les dones; i l’increment de la sensibilització social de la ciutadania sobre el paper dels mitjans de comunicació i el gènere.

Taller per a joves

D’altra banda, en plena setmana de commemoració del Dia Internacional de les Dones, aquest pròxim dimecres, 6 de març, a les set de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell un taller juvenil que porta per títol ‘L’experiència femenina i l’espai públic: una preocupació cinematogràfica’. La sessió anirà a càrrec de Cristina Almirall, llicenciada en Comunicació Audiovisual.

Mostrar formulari de contacte