Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ‘Paisatges aquàtics’, de Mireia Tarrés, nova exposició a la Sala La Cuina

‘Paisatges aquàtics’, de Mireia Tarrés, nova exposició a la Sala La Cuina

La mostra d'aquarel·les s’inaugurarà aquest dissabte al vespre i es podrà veure a la Seu fins al 30 de novembre

'Paisatges aquàtics' (Mireia Tarrés)
'Paisatges aquàtics' (Mireia Tarrés)
03/11/2022 11:05

La Sala La Cuina, al Centre Cultural Les Monges, presenta aquest mes l'exposició de pintura ‘Paisatges aquàtics’, de l'artista andorrana Mireia Tarrés. És una sèrie d’aquarel·les amb l'aigua com a eix central. La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, dia 5, a les set del vespre. La mostra es podrà veure a la Seu d'Urgell fins al 30 de novembre.

L'autora explica que “tècnicament" sempre fa servir l’aquarel·la perquè li dóna "moltes possibilitats a l’hora de transmetre la transparència i els reflexos propis del medi aquàtic”. Mireia Tarrés es defineix com a “pintora de sensacions, emocions, llums i contrastos". Amb la seva pintura busca transmetre allò que li fa "vibrar" quan observa "la bellesa d’un paisatge" o bé explicar les seves emocions "a través del traç i els colors”. 

Sobre ‘Paisatges aquàtics’, l’artista explica que les obres del fons submarí són fruit d'allò que sent quan se submergeix al mar i observa "la bellesa i grandesa de la vida que hi ha als mars", mentre neda entre peixos o observa les plantes marines. Aquesta emoció, afirma és el motor que impulsa les pintures d'aquesta exposició, que ser creades in situ a la Sala La Peixera, a Escaldes-Engordany. En aquell procés creatiu, la gent que passava pel carrer podia interactuar amb l'autora i veure com pintava en directe, i els qui volien podien quedar-se i acompanyar-la. 

Cinc de les obres exposades es titulen 'Fons marí' i una d'elles té unes mides de 92 x 73 cm. També hi ha quadres dedicats al port de Maó, Tortosa, el Delta de l'Ebre i una ciutat imaginària reflectida al riu. L'horari de visita serà de dilluns a divendres a la tarda (17.00-20.00 h). L’entrada és lliure.

 

Mostrar formulari de contacte