Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 400 mestres i professors de religió d'Andorra i Catalunya es reuneixen el dia 24 a Sant Julià de Lòria

400 mestres i professors de religió d'Andorra i Catalunya es reuneixen el dia 24 a Sant Julià de Lòria

19/04/2010 10:44

La quarta jornada de treball i formació de mestres i professors de religió de totes les diòcesi catalanes se celebrarà a Andorra el proper 24 d’abril, amb l’assistència de 400 educadors del Principat i de Catalunya. El Delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, mossèn Pepe Chisvert, ha assenyalat que enguany s’ha incrementat el nombre d’inscrits respecte de les trobades anteriors.

La trobada anual de mestres de religió catòlica es farà al Centre de Congressos de Sant Julià de Lòria, a partir de les 10 del matí. “Els nous reptes en educació, la capacitat d’engrescar el professors per a saber transmetre el missatge evangèlic i, sobretot, donar normalitat al fet religiós a la cultura d’avui, a més l’encaix dels docents de religió amb la resta dels companys del claustre, són alguns temes dels que es tractaran”, ha comentat Chisvert.

El Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió a Catalunya i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya, amb el suport de la Delegació d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, organitzen la jornada sota el lema “Aprendre a ensenyar”. Els mestres hi podran seguir un ampli ventall de tallers de formació que abasten molts diversos temes vinculats amb l’ensenyament de la religió a l’escola. Es parlarà del cinema com a recurs didàctic, de powerpoints, de la creativitat, del llenguatge simbòlic, del còmic.... "camins diversos per reunir recursos didàctics per permetin transmetre de manera atractiva pels infants i els joves els valors i continguts de la religió catòlica".

La jornada estarà presidida per l'Arquebisbe de Tarragona i responsable de l’àrea d’ensenyament de la Conferència Episcopal Tarraconense, monsenyor Jaume Pujol, i l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, monsenyor Joan-Enric Vives.

La conferència inaugural anirà a càrrec del bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Sebastià Taltavull, que parlarà de la “Religió i escola en el context actual de la nostra societat”.

Mostrar formulari de contacte