Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 400 persones demanen a la Seu que no s'ampliï la zona blava

400 persones demanen a la Seu que no s'ampliï la zona blava

Els ciutadans protesten per la decisió municipal d'augmentar les places d'aparcament de pagament
Zona Blava
15/06/2007 22:04

Unes quatre-centes persones s'han concentrat avui davant l'Ajuntament de la Seu d'Urgell per expressar el seu rebuig a l'ampliació de la zona blava. La campanya , que s'havia difós mitjançant el correu electrònic i també a través d'alguns comerços de l'eixample urbà del municipi de la Seu, ha aconseguit mobilitzar ciutadans de totes les edats, que han protestat per la decisió municipal d'augmentar en 350 les places d'aparcament de pagament al centre de la ciutat. La protesta s'ha produït poques hores abans que es constitueixi la nova corporació municipal per a aquesta legislatura.

Des del moment en què es va començar a pintar les línies als carrers afectats, dimarts passat, es va iniciar una recollida de signatures per demanar la retirada de l'ampliació. Segons els impulsors, fins ahir a la tarda s'havia recollit prop de 700 firmes. L'objectiu dels promotors és arribar a les 5.000 signatures, amb les quals, afirmen, es podria proposar legalment la derogació de la mesura.

Els contraris a l'ampliació reconeixen que serà difícil arribar a aquesta xifra o bé que l'Ajuntament faci marxa enrere, atès que ja s'ha firmat un contracte de gestió, però creuen que almenys caldria trobar alguna fórmula perquè el pagament a l'eixample urbà no afecti els veïns.

D'acord amb la nova gestió, que s'ha concedit a l'empresa Eyssa --filial de Fomento de Construcciones y Contratas--, la Seu ha passat de 400 a 750 places de zona blava. Els tècnics de la companyia van pintar dimarts les línies i van instal.lar els parquímetres.

El carrer de Llorenç Tomàs i Costa marca des d'ara el límit a ponent de l'àrea de pagament en horari comercial. Això inclou el carrer de la Salle, l'avinguda de Pau Claris i els trams inicials dels carrers de la Mare Janer, de l'Orri, de Josep de Zulueta, de Sant Ermengol, de la Germandat de Sant Sebastià i de Tresponts i del passeig de Pasqual Ingla.

Mostrar formulari de contacte