Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / A punt la 18a edició de les Rutes guiades a peu per l'Alt Urgell

A punt la 18a edició de les Rutes guiades a peu per l'Alt Urgell

En total s'ofereixen 21 sortides assequibles pel patrimoni cultural, natural i històric de la comarca. Les inscripcions s'obren aquest divendres

05/05/2022 15:25

Les Rutes Guiades a Peu per l’Alt Urgell inclouen enguany 21 propostes per descobrir el patrimoni natural, cultural i històric de la comarca. Com a novetat, en aquesta 18a edició del programa, dos dels itineraris estaran adaptats a persones amb mobilitat reduïda. La presentació del projecte, promogut i coordinat conjuntament l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, l'han presentat en roda de premsa el vicepresident de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Sergi Parramón, i la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i de Turisme de l’Ajuntament de la Seu, Mireia Font, la plaça de les Homilies d’ Organyà.

Sergi Parramón ha manifestat que "les rutes proposades estan ideades no només per a donar a conèixer el territori als alturgellencs i visitants, sinó també per ser una eina per als agents turístics, ja siguin oficines de turisme, allotjaments rurals o hotelers, entre d’altres, perquè puguin oferir a tots els seus clients opcions de descoberta de l’Alt Urgell". Parramón ha destacat que la temàtica de les excursions és variada: "N’hi ha de culturals, de natura o de meteorològiques, sobretot pensades per a un públic ampli i familiar, amb un nivell de dificultat 'fàcil' o 'molt fàcil'".

Entre les propostes destaquen les rutes de coneixement de l'Alt Urgell, dirigides per Carles Gascón, tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. Es realitzaran un any més els matins dels dimecres del mes d’agost. D'altra banda, 4 de les rutes s’emmarcaran en el II Festival de Senderisme Camina Pirineus Alt Urgell, que se celebrarà del 17 al 19 de juny. La primera sortida serà el 17 de juny, a les 18 h, al recorregut geològic del Coll de Creus (17 de juny), i anirà seguida per una ruta circular pel bosc de Sant Joan de l’Erm (18 de juny), un itinerari en família al Pla de les Forques (18 de juny) i una proposta sobre els rapinyaires a la Vall de Cabó (19 de juny).

Inscripcions

Mireia Font ha destacat "l'aposta a l'Alt Urgell per donar valor a un programa de sortides ja consolidat" i ha animat tothom "a caminar tot l’any", no únicament amb aquestes rutes, sinó amb les que programen les empreses del territori i amb els grups i associacions excursionistes de la comarca. També ha remarcat que les inscripcions ja es poden dur a terme telemàticament a partir d'aquest divendres 6 de maig, a través dels webs de Turisme Alt Urgell i de Turisme Seu.

Val a dir que la inscripció és obligatòria en cadascuna de les 21 rutes i es podrà formalitzar fins a les 18 hores del dia abans de la sortida. Per primera vegada caldrà abonar 2 euros, per evitar que quedin places vacants malgrat la demanda. Els menors de 12 anys no pagaran. El preu de la inscripció inclourà l’assegurança de les persones participants a la cadascuna de les rutes.

La primera sortida, "La Seu Naturalment", serà aquest diumenge des de l'Espai Ermengol, a les 9.30 h, i anirà a càrrec de Jordi Dalmau. Es recorrerà una distància de 3 quilòmetres amb un desnivell de 50 metres.

Fulletó informatiu

El fulletó informatiu que recull les 21 rutes a peu serà només digital. La dificultat de les rutes està calculada en base al mètode SENDIF, que té en compte la llargada i desnivell. Enguany s'espera superar els 485 participants de l'any passat, quan encara hi havia restriccions a causa de la pandèmia.

Les rutes les promouen l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell, amb la col·laboració en l’organització del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural del Cadí-Moixeró, els ajuntaments d’Oliana, d’Organyà, d’Estamariu i Tuixent, i l’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell.

  • Presentació de la 18a edició de les Rutes guiades a peu per l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
    Presentació de la 18a edició de les Rutes guiades a peu per l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
  • Rutes guiades a peu per l'Alt Urgell
    Rutes guiades a peu per l'Alt Urgell

Mostrar formulari de contacte