Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aaron Casal, de l'Institut Joan Brudieu, guardonat als Premis UB-Santander de Treballs de Recerca

Aaron Casal, de l'Institut Joan Brudieu, guardonat als Premis UB-Santander de Treballs de Recerca

L'estudiant urgellenc ha guanyat el segon premi de l'edició d'enguany, per un estudi sobre roques, minerals i fòssils. Cinc alumnes de la Seu han obtingut enguany una nota igual o superior a 9 a les proves de la selectivitat

Aaron Casal, de l'Institut Joan Brudieu, guardonat als Premis UB-Santander de Treballs de Recerca (Fotos: Institut Joan Brudieu)
Aaron Casal, de l'Institut Joan Brudieu, guardonat als Premis UB-Santander de Treballs de Recerca (Fotos: Institut Joan Brudieu)
15/07/2022 18:15

El jove urgellenc Aaron Casal Martínez, que enguany ha cursat 2n de batxillerat a l'Institut Joan Brudieu, ha obtingut el 2n premi en l’edició 2022 dels Premis UB-Santander a Treballs de Recerca de Batxillerat, en la modalitat de la Facultat de Ciències de la Terra.

L'estudiant ha estat distingit pel seu treball 'Col·lecció de roques, minerals i fòssils de l’Institut Joan Brudieu'. L’acte de lliurament de premis, al qual també hi va assistir el seu tutor Marc Meya, es va dur a terme dijous de la setmana passada, dia 7, al Paranimf de la Universitat de Barcelona, amb una gran assistència d’alumnat, famílies i tutors de diverses poblacions de Catalunya, entre elles la Seu d'Urgell.

En aquesta edició s’han presentat a aquest premi 984 treballs, dels quals 80 han estat premiats. Concretament, 5 en cadascuna de les 16 modalitats diferents. Des de l'Institut Joan Brudieu han felicitat Aaron Casal per aquest reconeixement, amb el qual completa la seva etapa al centre de secundària urgellenc, i li han desitjat molta sort en els seus nous reptes a nivell formatiu.

Excel·lents resultats a les PAU

Aquesta distinció a un alumne de l'Institut Joan Brudieu se suma al fet que engany el 100% dels 84 alumnes que el centre ha presentat a la selectivitat han aprovat. Per tant, tots ells poden accedir ara a la universitat. Un percentatge que supera la mitjana catalana, malgrat que aquesta també ha estat molt alta, del 96,77%.

A més a més, cinc joves urgellencs -tres nois i dues noies- han obtingut a les PAU una nota igual o superior a 9 i, per aquest motiu, reben la distinció que cada any concedeix la Generalitat de Catalunya a tots els estudiants que arriben a aquest nivell d'excel·lència. Concretament, els alumnes de l'Alt Urgell que han assolit aquesta fita són: Jan Moya Betriu (9,300); Marc Foix Velázquez i Pol Trenado Font (tots dos amb 9,100) i Bianca Fernández Harrison i Cristina Grace Rosell Esau (totes dues amb 9,000). Al conjunt del país, enguany han estat 1.409 estudiants que han igualat o superat el 9 a la selectivitat (855 noies i 568 nois).

Mostrar formulari de contacte