Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acaba el termini d’exposició pública del projecte d’heliport d'Andorra sense cap al·legació

Acaba el termini d’exposició pública del projecte d’heliport d'Andorra sense cap al·legació

El Govern vol adjudicar l'obra abans que acabi l'any. L'oferta presentada és de l'UTE formada per Helinord i Heliand
Simulació del futur heliport nacional a la Caubella (Imatge: Govern d'Andorra)
19/09/2022 19:45

El Govern d'Andorra ha informat que aquest passat divendres ha clos el període d’informació pública relacionat amb el projecte de l’heliport nacional. En total s’han fet quatre consultes i no s’ha presentat cap al·legació a la proposta. Aquesta fase, que ha tingut una durada d'un mes, era la que permetia a la ciutadania poder demanar aclariments, fer observacions o proposar millores tant de l’estudi de viabilitat de la infraestructura, com del seu avantprojecte i de l’avaluació d’impacte ambiental.

Un cop finalitzat aquest període, la voluntat de l’Executiu és poder adjudicar-ne la construcció abans que acabi l’any, tot i que prèviament caldrà efectuar la declaració de Projecte Nacional d’Interès (PIN). L'equipament se situarà als terrenys de la Caubella, a la Massana.

L’oferta presentada, de l’UTE formada per Helinord i Heliand, inclou una pista principal de 100x20 metres ampliable, una pista addicional dedicada a vols d’emergències mèdiques i de rescat, tres posicions d’estacionament pavimentades i un hangar de més de 800 metres quadrats. Com a infraestructures addicionals el projecte contempla un edifici terminal i comercial de 900 metres quadrats a dos nivells, un bar-cafeteria, una zona per a activitats comercials i un aparcament annex de 60 places.

Mostrar formulari de contacte