Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acció Social lliura una medalla honorífica a Emili Suñé, veí centenari de Puigcerdà

Acció Social lliura una medalla honorífica a Emili Suñé, veí centenari de Puigcerdà

Emili Suñé, veí centenari de Puigcerdà
26/05/2009 19:18

El delegat territorial d'Acció Social a Girona, Josep Viñas, ha lliurat aquest dimarts la Medalla Centenària de la Generalitat a Emili Suñé i Ribot, veí de Puigcerdà que recentment ha complert 100 anys. L’acte, a l’ajuntament de Puigcerdà, també ha comptat amb el tinent d'alcalde de la capital ceretana, Joan Guinot, i amb familiars i amics.

Emili Suñé i Ribot va néixer a Martinet el 20 de gener de 1909. Va haver de fer la mili a l’Àfrica i també va viure en primer pla la Guerra Civil, si bé no va haver de tirar mai cap tret. Molta gent el coneix perquè durant més de 30 anys va ser el xofer de la línia d'Alsina Graells entre Puigcerdà i la Seu d’Urgell. Actualment Emili Suñé, amb bones facultats físiques i mentals, encara fa cada dia la seva passejada i li agrada estar al corrent de l’actualitat política i esportiva, sent un culé declarat.

La Medalla Centenària és una iniciativa de la Secretaria de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania. És una peça d’argent gravada amb el nom i l’any de naixement de l'homenatjat. A aquest reconeixement institucional hi poden accedir totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol•licitud corresponent.