Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acció Climàtica acaba les obres de millora i adequació del camí d'accés al nucli d'Hortoneda

Acció Climàtica acaba les obres de millora i adequació del camí d'accés al nucli d'Hortoneda

S'ha instal·lat nou paviment i s'han construït prop de 3 quilòmetres de cunetes, que ara permeten el pas de dos vehicles
El camí de Claverol a Hortoneda, després de les obres de millora que hi ha fet el Departament d'Acció Climàtica (Foto: Departament d'Acció Climàtica)
14/03/2022 14:55

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha acabat les obres per millorar i adequar el camí d'accés al nucli d'Hortoneda, al terme municipal de Conca de Dalt (Pallars Jussà). Els treballs han consistit en col·locar nou paviment en tot el camí, amb un gruix de 5 cm, a més de senyalització horitzontal i barreres de seguretat. Així mateix, s'ha corregit desperfectes del ferm i s'ha millorat el drenatge existent, construint 2.913 metres de cunetes d'un metre d'amplada, que són trepitjables i fan el camí més ample i permeten els pas de dos vehicles. També s'han netejat, marcat i reperfilat cunetes de terra i nous passos laterals a camins veïnals i s'han estabilitzat talussos on hi ha despreniments de terres.

El camí de Claverol a Hortoneda té una longitud de 8,56 quilometres, i uneix aquests dos nuclis rurals. La via dona accés a les forests patrimonials Perauva (L-7074) i Boumort (L-1031, CUP-20.2), incloses en zona PEIN i la Xarxa Natura 2000. Està enclavat en una zona de muntanya del Prepirineu que pateix les inclemències del temps i del fred, de la neu i de les gelades de l'hivern. Tot això dificulta el trànsit normal i els serveis diaris de transport escolar i dels veïns, així com el trànsit turístic que genera l'accés a la Reserva de Boumort, sobretot a la tardor.

Les obres, que van començar al maig del 2021, ha estat executades per l'empresa José Antonio Romero Polo, SAU, i han suposat una inversió total de 553.221,31 euros.

Mostrar formulari de contacte