Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / ACCIÓ dóna a conèixer a empreses del Pirineu la possibilitat d'exportar als països nòrdics

ACCIÓ dóna a conèixer a empreses del Pirineu la possibilitat d'exportar als països nòrdics

La directora de l'agència pública catalana a Copenhaguen, Irmelin Ipsen, ha visitat la Seu i ha destacat l'alta demanda de productes ecològics que hi ha actualment a Dinamarca i a tot el mercat escandinau

Reunió a la Seu d'Urgell amb Irmelin Ipsen, directora de l'oficina d'ACCIÓ a Copenhaguen
Reunió a la Seu d'Urgell amb Irmelin Ipsen, directora de l'oficina d'ACCIÓ a Copenhaguen
14/11/2019 12:25

La directora de l'Oficina Exterior de Comerç i Inversions d'ACCIÓ a Copenhaghen, Irmelin Ipsen, s'ha reunit aquest dimecres a la Seu d'Urgell amb empreses de l'Alt Urgell interessades a exportar els seus productes a Dinamarca i a la resta de països escandinaus. La trobada formava part de les activitats que organitza l'agència pública de la Generalitat ACCIÓ per fomentar l'exportació i internacionalització entre les empreses del país.

Irmelin Ipsen va animar les empreses participants a la trobada a cercar nous clients al nord d'Europa perquè, assegura, en països com Dinamarca "hi ha un interès creixent pels productes ecològics" i constata que al Pirineu català "hi ha una oferta molt bona i de molt alta qualitat i amb preus molt competitius, que podrien tenir molt interès als mercats nòrdics". En aquest sentit, Ipsen remarca que "Dinamarca és el país on hi ha més consum de productes ecològics i pot tenir un gran potencial per als aliments que es fan aquí".

Potencial dels productes del Pirineu

La representant d'ACCIÓ a Copenhaguen ha explicat que ja coneixia alguns dels productes locals, perquè havien fet accions prèvies de promoció, i hi ha vist "una resposta molt positiva". De moment, aquest dimecres Ipsen s'ha entrevistat amb tres empreses del territori. Entre d'altres consells, els ha indicat que el principal repte que tenen per davant és el d'augmentar la producció, perquè assegura que "la demanda de productes ecològics a Dinamarca és ara molt per damunt de l'oferta, i cal trobar una solució per donar resposta a aquesta demanda tan alta".

El director d'ACCIÓ a l'Alt Pirineu, David Torrelles, ha explicat a RàdioSeu que aquesta trobada s'emmarcava en una sèrie de reunions que organitzen per "intentar aproximar les empreses a la potencialitat d'alguns mercats concrets i facilitar-los informació sobre canals de distribució, aranzels, tecnologia i l'estat dels mercats". Tot plegat, amb l'objectiu de fomentar l'exportació i l'obertura de noves possibilitats de comercialització.

Mostrar formulari de contacte