Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord Diputació-Generalitat per estendre la fibra òptica a tot el territori

Acord Diputació-Generalitat per estendre la fibra òptica a tot el territori

De les capitals comarcals de l'Alt Pirineu, ja disposen del servei la Seu i Vielha, però és previst que al 2020 també arribi a Puigcerdà, Sort, Tremp i el Pont de Suert. L'objectiu es apropar també la xarxa a la resta de municipis
Reunió del conseller Jordi Puigneró amb Joan Talarn (Foto: Diputació de Lleida)
06/11/2019 18:20

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, per parlar sobre l'objectiu del desplegament de la xarxa de fibra òptica arreu del país. Ambdós dirigents han analitzat el desplegament anunciat recentment per part de Govern per tal d'arribar a totes les capitals de comarca del país l'any vinent, com també als caps de municipi i polígons de forma més immediata en una primera fase.

La Seu d'Urgell i Vielha són les úniques capitals de comarca de l'Alt Pirineu que actualment ja tenen plenament consolidada l'estesa de la fibra òptica. Tot i això, al 2020 és previst que s'enllesteixin les instal·lacions pendents de Puigcerdà Sort, Vielha i El Pont de Suert. En el cas de la capital de la Cerdanya, l'obra es fa mitjançant una estesa de línia des de Berga, que actualment ja arriba fins a Cercs.

A la plana de Lleida ja disposen de fibra a Lleida, Balaguer, Mollerussa, Cervera i Tàrrega. Aquest any vinent es preveu que arribi també a Solsona i les Borges Blanques.

Objectiu, 1.538 quilòmetres nous de xarxa

A banda de les capitals de comarca, totes dues administracions han abordat com es connecta el Compromís Nacional per al desplegament de la fibra òptica signat el passat mes de març entre el Govern i les quatre diputacions catalanes per tal d'arribar en una segona fase a la totalitat de municipis catalans l'any 2023. Dels treballs conjunts d'anàlisi que ja s'han dut a terme entre la Generalitat i la Diputació, s'ha consensuat la necessitat de desplegar conjuntament 1.538 quilòmetres nous de xarxa a la demarcació.

Durant la reunió també s'ha analitzat la necessitat de tornar a impulsar el Pacte Nacional per a la Societat Digital, que implica el Govern, les diputacions, els consells comarcals, els ajuntaments i entitats municipalistes. L'objectiu comú és fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d'infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial, que ha de ser sotmès a revisió i actualització els propers mesos.

Ciberseguretat i administració digital

Entre d'altres qüestions, Joan Talarn i Jordi Puigneró també han tractat diferents temes sobre l'estratègia de ciberseguretat i la cooperació entre administracions en aquest àmbit, així com el desplegament de l'administració digital a nivell municipal i supramunicipal com també contempla el Pacte Nacional per a la Seguretat Digital.

Mostrar formulari de contacte