Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre el Govern i els ajuntaments per a la declaració del futur Parc Natural del Montsec

Acord entre el Govern i els ajuntaments per a la declaració del futur Parc Natural del Montsec

El projecte, que inclou municipis com Isona, Tremp i Talarn, podria ser una realitat al final del 2016

28/04/2015 18:29

La directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà, assegura que ja hi ha acord institucional per la declaració del futur Parc Natural del Montsec, després d'una reunió amb ajuntaments de la zona i amb el Consell Comarcal del Pallars Jussà. Subirà ha reiterat que la seva aprovació està prevista entre el final del 2016 i el començament del 2017.

El Govern calcula que la superfície del Parc Natural del Montsec serà de 30.000 hectàrees i en formaran part 13 municipis del Pallars Jussà i la Noguera. Subirà ha volgut separar la declaració de Parc Natural de la voluntat d'Endesa de construir una presa a Mont-rebei. Tenir aquest espai ja protegit, remarca, ha permès al Govern fer un informe desfavorable del projecte.

Els municipis

El Parc Natural del Montsec abraça els municipis de Sarroca de Bellera, Castell de Mur, Llimiana, Gavet, Isona i Conca Dellà, Tremp i Talarn, del Pallars Jussà. De la Noguera els d'Àger, Camarasa, Alòs de Balaguer, Vilanova de Meià, Artesa de Segre i les Avellanes i Santa Linya.

Que la zona del Montsec esdevingui Parc Natural ha estat una proposta llargament reivindicada pel territori, ja des dels anys 80, una reivindicació que ja ha obtingut el suport del Parlament de Catalunya en diverses ocasions però mai ha acabat de prosperar la proposta.

Les converses mantingudes amb alcaldes i regidors no s'aturaran, ha dit Subirà. Aviat s'iniciaran entrevistes amb sectors de la zona com poden ser els ramaders i els agricultors. També es faran reunions amb els habitants. Les converses al territori seguiran amb l'objectiu de poder comptar amb un ampli consens territorial, polític, institucional i social, ha dit Subirà.

Per Joan Ubach, president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, la creació d'aquest Parc va amb total sintonia amb l'aposta pel turisme sostenible que s'està fent a la comarca.

Mostrar formulari de contacte