Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord entre l'ajuntament i Televisió Sense Fronteres per a la creació de la televisió pública a l'Aran

Acord entre l'ajuntament i Televisió Sense Fronteres per a la creació de la televisió pública a l'Aran

09/09/2009 13:28

L'ajuntament de Vielha e Mijaran ha informat en nota de premsa que ha cedit un local de 145 metres quadrats a l'empresa Televisió Sense Fronteres S.L., una de les tres concessionàries de TDT a l'Aran. L'objectui d'aquest acord és avançar en la creació del futur centre de Producció i Doblatge en aranès.

El passat dissabte, 5 de setembre, es va presentar el nou local situat en els baixos de l'edifici del Palai de Gèu, a pocs metres de la biblioteca municipal. La visita del Director de Televisió Comtal i responsable de Televisió Sense Fronteres, Josep Adolf Estrader, va permetre conèixer amb més detalls el futur funcionament de la instal.lació.

L'equipament disposarà d'un control tècnic, sala de redacció i un plató de televisió per a la producció de material propi, com ara informatius o  agazines. També s'oferirà el servei per a d'altres empreses externes. Segons explica Estrader, "el condicionament del local serà immediat i l'inici de l'emissió dependrà de l'acord amb la resta de concessionàries de televisió digital a l'Aran, Lleida Televisió (Grup Segre) i el Consòrci Teledigitau Aran, creat entre els ajuntaments de Naut Aran, Vielha e Mijaran iBossòst".

"Plantejar tres canals de TV a l'Aran és una utopia, per això cal unificar esforços amb les concessionàries que ja han mostrat l'interès i el compromís de tirar-ho endavant", manifesta Estrader. A més, el centre de producció de l'Aran també contempla la creació d'una emissora de ràdio municipal, ja que l'Ajuntament ja té aprovada la freqüència pública.

Segons comenta l'alcalde de Vielha e Mijaran, Pau Perdices, el futur centre de producció i doblatge obrirà la possibilitat de col·laboracions externes ja que l'objectiu és impulsar produccions en occità per intercanviar amb el país veí. "És la nostra obligació mantenir la llengua. En aquest sentit, els mitjans públics en son un complement molt important", remarca l'alcalde.

Mostrar formulari de contacte