Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acord per veure Andorra Televisió al Pirineu

Acord per veure Andorra Televisió al Pirineu

Aquest divendres se signa un conveni entre la Generalitat, el Govern andorrà i sis ajuntaments pirinencs El Principat haurà d'assumir el 25% del cost del múltiplex local

CAC - Alcaldes TDT-L de la Seu d'Urgell
CAC - Alcaldes TDT-L de la Seu d'Urgell
23/06/2010 11:42

El Govern d'Andorra i la Generalitat de Catalunya, a més de sis ajuntaments de l'Alt Pirineu, entre ells el de la Seu d'Urgell, signaran divendres l'acord que ha de permetre que Andorra Televisió es vegi al territori pirinenc. Amb aquest conveni es fa un pas més cap a la possibilitat de veure el canal andorrà a l'Alt Urgell, després que el ple municipal de la Seu en va aprovar un document previ. Com a contrapartida, la parapública haurà d'assumir el 25% del cost del múltiplex de TDT que és de titularitat municipal.

La signatura oficial anirà a càrrec del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, JOan Manuel Tresserras, i el ministre d'Exteriors i Relacions Institucionals d'Andorra, Xavier Espot. L'acord es ratificarà a Andorra la Vella. També hi assistiran els alcaldes de la Seu d'Urgell, Puigcerdà, Sort, Tremp, el Pont de Suert i la Pobla de Segur.

De moment, aquests municipis de l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça, han renunciat a posar en marxa a mitjà termini una televisió local.

D'altra banda, l'acord d'aquest divendres té un altre objectiu més enllà de l'arribada d'Andorra Televisió: la regularització de la presència de canals de televisió públics catalans al Principat. Les emissions de Televisió de Catalunya es troben en una situació no regularitzada al cent per cent des de l'apagada analògica, que va tenir lloc el setembre de 2007.

Mostrar formulari de contacte