Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Acte de protesta a Soriguera en el lliurament del requeriment de l'Audiència Nacional

Acte de protesta a Soriguera en el lliurament del requeriment de l'Audiència Nacional

Una trentena de persones s'han concentrat davant l'ajuntament per reivindicar la desobediència a la justícia espanyola. El consistori pallarès no té intenció de lliurar la documentació del ple, la qual recorda que es pot consultar al web municipal

Concentració a Soriguera per rebutjar els requeriments de l'Audiència Nacional espanyola (ACN/Marta Lluvich)
Concentració a Soriguera per rebutjar els requeriments de l'Audiència Nacional espanyola (ACN/Marta Lluvich)
04/04/2016 14:10

Una trentena de persones s'han concentrat aquest dilluns davant de l'Ajuntament de Soriguera per donar suport als regidors que han rebut el requeriment judicial per l'aprovació al ple de la moció del Parlament a favor de l'Estat català. Estava previst que el document de l'Audiència Nacional espanyola el lliuressin els Mossos d'Esquadra al consistori pallarès a les 11 en punt, però els agents s'han avançat a l'horari previst per no trobar-se amb la concentració, al poble de Vilamur.

L'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, ha llegit el requeriment als concentrats i els ha informat que els membres de la CUP al consistori no tenen la intenció de lliurar la documentació relativa a l'acord del ple que exigeix l’Audiència Nacional. Ara, amb el requeriment a la mà, es parlarà d'aquesta qüestió amb la resta de formacions representades al municipi.

Una estelada gegant ha presidit la façana de l'Ajuntament, al costat d'una pancarta on s'hi podia llegir ''Sense por! Desobeïm per la independència''. La majoria de persones concentrades han lluït samarretes amb el mateix eslògan.

Baldó Farré, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Sort, ha explicat que la resposta de la capital comarcal serà la mateixa que la de Soriguera: recordar "que aquesta documentació és pública i es troba al web municipal a disposició de tothom". Pedemonte i Farré han deixat clar que no reconeixen la legitimitat dels tribunals espanyols i han afegit que ambdós consistoris actuaran "respectant només el text aprovat pel Parlament", que afirma que "la Cambra catalana i el procés de desconnexió democràtica de l'Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions estatals, en particular del Tribunal Constitucional".

Mostrar formulari de contacte