Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Actes a l'Espai Lavansa per commemorar el 8-M

Actes a l'Espai Lavansa per commemorar el 8-M

El programa inclou la presentació del llibre 'L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana', amb Rosa Cerarols. També està prevista una lectura de textos amb aportacions de dones de la vall de la Vansa i Fórnols i un sopar

Actes a l'Espai Lavansa amb motiu del 8-M
Actes a l'Espai Lavansa amb motiu del 8-M
07/03/2023 17:40

L'Espai Lavansa acull aquest dimecres, 8 de març, a dos quarts de set de la tarda, la commemoració del Dia Internacional de les Dones, sota el lema 'Pirinenques, diverses i lliures’. Les activitats, organitzades pel col·lectiu Reviure les Valls amb el suport de l'ajuntament de la Vansa i Fórnols i la llibreria crítica El Refugi de la Seu d’Urgell, inclouen la presentació del llibre "L’altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana', amb la geògrafa de la Universitat Pompeu Fabra Rosa Cerarols, i la lectura de textos amb aportacions de les dones de la vall.

La regidora de Cultura de la Vansa i Fórnols, Mercè Valls Rovira, ha explicat que les propostes s'emmarquen en el programa comarcal elaborat amb motiu del 8-M. També ha destacat el contingut de la presentació del llibre de Rosa Cerarols, "on es reflexionarà sobre les noves experiències de la ruralitat catalana". I ha afegit: "La iniciativa forma part de les noves línies de col·laboració de Reviure les Valls amb la llibreria El Refugi dins del projecte La Barraca, que pretén portar la cultura a tots els diferents pobles de l'Alt Pirineu i Aran".

La jornada conmemorativa del 8-M es tancarà amb un sopar compartit a l’Espai Lavansa.

Nova ruralitat catalana

El llibre 'L'altre món rural. Reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana', a cura de Rosa Cerarols i Joan Nogué, presenta una visió esperançadora del món rural que no s'enfronta amb la ciutat sinó que el dota de discurs propi. S'hi assenyalen també els principals reptes de futur i es presenten experiències reals i molt diverses que construeixen, en el dia a dia, el món rural del demà. "En aquest sentit, si bé ens cal afrontar grans reptes de primer ordre que ens interpel·len col·lectivament, tenim el convenciment que vivim uns moments especialment interessants i encoratjadors", afirmen els autors, que també manifesten: "La il·lusió i les expectatives que ara mateix detectem al llarg i ample del nostre àmbit geogràfic superen les incerteses que hi puguem trobar".

L'obra recull una mostra d'experiències, acompanyades de reflexions temàtiques a cura d'especialistes. Hi ha textos d'Enric Mendizàbal, Bernat Lladó, Gemma Estany, Isabel Salamaña, Mireia Baylina, Federica Ravera, Vanesa Freixa, Ricard Espelt, Òscar Gussinyé, Erika Zárate, Oriol Porcel, Sergi Saladié, Jordi de San Eugenio, Oriol Serrà (Associació Micropobles), Laia Batalla (Escola de Pastors i Pastores de Catalunya), Emma Soy i Sergi Nuss (Ramats de Foc), Associació de Dones del Món Rural, Col·lectiu Eixarcolant, Ajuntament de Rupià, Ton Lloret (Repoblem), Marta Lloret (Caçadora de Masies), Leandre Romeu (La Conca 5.1), Cinta Farnós i Judit Monclús (Diàspora Ebrenca), Júlia Viejobueno, Roser Oduber i Joan Vendrell (CACiS), Col·lectiu Konvent, Enriqueta Font, Spideralex, Kozzak (Calafou), Saül Garreta (Reviure Solanell), Marina Garcés, Itziar Gonzàlez, Roser Vernet (Centre Quim Soler), Lluís Llobet (CAN), Antoni Luna, Isabel Banal i Sara Boldú.

Mostrar formulari de contacte