Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Activitat de sensibilització a la Seu d'Urgell sobre la discapacitat

Activitat de sensibilització a la Seu d'Urgell sobre la discapacitat

Hi han participat estudiants de l’Escola Pau Claris, el Col·legi La Salle i l'Escola La Valira, que han assumit el rol de persones amb discapacitats físiques i sensorials. La iniciativa ha anat a càrrec d'ASPID

Campanya 'Posa't al meu lloc' a la Seu d'Urgell
Campanya 'Posa't al meu lloc' a la Seu d'Urgell
04/12/2019 18:53

Un centenar de nens i nenes de 5è i 6è de Primària de la Seu d’Urgell han participat aquest dimarts en una experiència destinada a sensibilitzar els joves sobre la realitat quotidiana de les persones amb discapacitat, així com conscienciar-los sobre la necessitat de treballar per a la normalització social d’aquest col·lectiu. L’experiència l'ha organitzat ASPID en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

Amb el lema “Posa’t al meu lloc”, la iniciativa ha implicat estudiants de l’Escola Pau Claris, el Col·legi La Salle i l’Escola La Valira. L’acció s'ha desenvolupat al Centre Empresarial i Tecnològic de l’Alt Pirineu (CETAP).

Els nois i noies han participat en sessions en les quals han assumit el rol d’una persona amb discapacitat (física, sensorial, etc.) per mitjà d’activitats pensades específicament per a la campanya, com ara desplaçar-se en cadira de rodes o fer activitats amb els ulls tapats, entre d'altres. A més, els alumnes han pogut consultar els seus dubtes i inquietuds a un grup de membres del col·lectiu d’ASPID, els quals també han aportat el testimoniatge personal sobre la seva realitat diària.

L’activitat també ha comptat amb la participació d’ alumnes de la Unitat d'Escolarització Compartida de l'Alt Urgell, els quals han donat suport a l’experiència en el marc d'un projecte combinat d'aprenentatge i servei socioeducatiu.

Altres campanyes d'ASPID

Un total de 218 infants i joves han participat enguany en les accions formatives i de sensibilització programades per ASPID a l’Alt Urgell. En aquest sentit, el projecte 'A l’Alt Urgell posem el fre!', desenvolupat entre abril i maig, va implicar 120 estudiants.

Aquesta iniciativa, adreçada a joves de 15 a 18 anys estudiants d’ESO o cicles formatius de la comarca pirinenca, tenia l’objectiu de sensibilitzar els joves amb la finalitat que desenvolupin comportaments responsables, adoptin actituds de prudència i prenguin les mesures de seguretat necessàries en conduir un vehicle de motor i a l'hora de practicar activitats esportives o de lleure que comportin un risc.

Mostrar formulari de contacte