Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adjudicada la reforma del futur Espai Ermengol

Adjudicada la reforma del futur Espai Ermengol

La remodelació la durà a terme l'empresa GDOS per 248.000 euros El projecte té un pressupost d'1,3 milions i ja compta amb finançament de Turespaña, els fons Feder i el Departament d'Innovació

Espai Ermengol - Façana de l'immoble
Espai Ermengol - Façana de l'immoble
25/05/2010 17:36

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha adjudicat aquest dilluns les obres de reforma de l'edifici del carrer Major número 8. L'immoble acollirà el projecte de dinamització turística i econòmica Espai Ermengol, que vol dinamitzar especialment el centre històric.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa alturgellenca GDOS Constructors Pirineu, SL, per un import de 248.150 euros. L'Espai Ermengol vol aglutinar i potenciar els valors que identifiquen clarament la Seu a l'exterior, com són el patrimoni històric, la natura, l'esport i la gastronomia. El regidor de Turisme, Miquel Caminal, manifesta que el recinte serà “una aposta pel turisme cultural a través dels seus elements característics que fan que la Seu sigui un referent al Pirineu”.

El projecte, que compta amb un pressupost total d'1.300.000 euros, ja ha rebut per al seu finançament una subvenció de 500.000 euros, fruit d'un conveni de col·laboració amb Turespaña. Cal sumar-hi un finançament de 650.000 euros del fons europeu FEDER. Alhora, comptarà amb una subvenció per part del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Des de l'equip de govern municipal es continua treballant per poder costejar al 100% el pressupost de l'Espai Ermengol amb recursos econòmics provinents d'altres administracions.

Entre el passat i el futur

El projecte preveu la construcció d’un centre obert, dinàmic i innovador, amb un peu al passat però amb una decidida projecció cap al futur. S’estructurarà entorn a tres exposicions permanents relacionades amb els tres àmbits del projecte, cadascuna amb caràcter propi, però amb un mateix fil de connexió. Els tres àmbits són: la ciutat d’Urgell, el bisbe Ermengol -de qui enguany es commemoren els mil anys del seu episcopat- i el món del formatge.

L’exposició permanent sobre el bisbe Ermengol també estarà inclosa dins del programa Pirineus Comtals, del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Mostrar formulari de contacte