Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adjudicada per 720.000 euros la redacció de l'estudi informatiu de millores de l'N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall

Adjudicada per 720.000 euros la redacció de l'estudi informatiu de millores de l'N-260 entre la Seu d'Urgell i Adrall

L'objectiu del document serà definir i comparar diferents alternatives de traçat. El MITMA també ha assignat per prop de 330.000 euros la rehabilitació del ferm de l'Eix Pirinenc a l'entorn de Soriguera
16/03/2023 17:25

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha adjudicat per 720.720 euros el contracte de serveis per redactar l'estudi informatiu de millores de l'N-260 entre la Seu d'Urgell i el nucli d'Adrall, a Ribera d'Urgellet. Es tracta d'un tram que suporta molt trànsit, amb una mitjana diària de 15.000 vehicles i pics estacionals de fins a 22.000 durant el mes d'agost.

L'objectiu del document serà definir i comparar diferents alternatives, ja sigui aprofitant l'actual traçat o plantejant variants allà on sigui necessari. L'estudi servirà de base a un expedient d'informació pública i a un tràmit d'avaluació d'impacte ambiental, amb la idea de poder seleccionar l'alternativa que sigui més adequada. Cal tenir en compte que la carretera té en aquest punt diverses travessies, edificacions als marges, nombrosos accessos i encreuaments.

D'altra banda, al mateix Eix Pirinenc, s'ha adjudicat per 236.458 euros les obres de rehabilitació superficial del ferm en una àrea de gairebé tres quilòmetres al seu pas pel municipi de Soriguera, al Pallars Sobirà. Pel que fa a la millora, s'actuarà en les zones més deteriorades i es reposarà cinc centímetres de paviment mitjançant l'estesa i compactació del material.

L'actuació s'emmarca en el programa de conservació i manteniment de la xarxa de carreteres de l'Estat, a través del qual el ministeri ha invertit més de 90 milions d'euros des del juny de 2018 a la demarcació de Lleida.

  • La cruïlla de la carretera N-260 que dona accés al municipi de Montferrer i Castellbò (Foto d'arxiu/ACN)
  • Tram de millora de la N-260 entre Adrall i la Seu d'Urgell (Font: MITMA)

Mostrar formulari de contacte