Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Adjudicades les obres de remodelació de la carretera C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Artedó

Adjudicades les obres de remodelació de la carretera C-462 entre Adraén i la cruïlla d'Artedó

El projecte és la primera fase de la reforma integral prevista per millorar la via que connecta la Seu d'Urgell i Tuixent. Els treballs tenen un pressupost de 3,6 milions d'euros i un termini previst de deu mesos

Municipi d'Alàs i Cerc
Municipi d'Alàs i Cerc
22/11/2019 18:30

El Departament de Territori i Sostenibilitat ja ha adjudicat les obres per a la millora de la carretera C-462 en el tram entre Adraén (al municipi de la Vansa i Fórnols) i la cruïlla d'Artedó (Alàs i Cerc). Els treballs suposaran una inversió de 3,6 milions d'euros i consistiran en la renovació del ferm i la millora dels elements de drenatge i de seguretat de la via, en un tram de prop de 15 quilòmetres.

Es preveu que les obres comencin la primavera de 2020 i tinguin una durada de 10 mesos. Aquesta és la primera part de la remodelació integral prevista a la C-462, que connecta la Seu d'Urgell amb el Solsonès i el Berguedà a través de Tuixent i que encara avui presenta un traçat sinuós. El deteriorament del ferm havia portat els veïns de la vall de la Vansa a fer una recollida de signatures, que va portar el Departament de Territori a programar la millora per fases de la carretera, que pertany a la xarxa comarcal de la Generalitat. Així, i juntament amb un tram de la C-563, s'abordarà aquesta actuació en quatre fases, tot prioritzat en el tram que ara s'adjudica atesa la seva  connectivitat amb la capital de l'Alt Urgell.

Els treballs que s'iniciaran ara consistiran principalment en la reparació prèvia dels trams on el ferm presenti més desgast i l'estesa d'una nova capa de paviment per afavorir la comoditat i la seguretat en la conducció. També es preveu la millora dels elements que faciliten el drenatge de la carretera i, en aquest sentit, es construiran cunetes revestides de formigó, que també permetran donar un sobreample a la via.

D'altra banda, s'adequarà la senyalització, tant la vertical –la de codi i d'orientació– com l'horitzontal i s'instal·laran noves barreres de seguretat laterals, que inclouran les proteccions per a motoristes en els trams on sigui necessari.

Mostrar formulari de contacte