Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura afirma que ja s'ha corregit les actuacions incorrectes en boscos patrimonials del Pallars

Agricultura afirma que ja s'ha corregit les actuacions incorrectes en boscos patrimonials del Pallars

La conselleria reconeix els fets i es mostra disposada a col·laborar amb els ajuntaments implicats. Quatre consistoris han criticat els treballs fets en una forest d'Escós
Treballs a la forest de Tolzó (ACN)
06/05/2016 16:50

El Departament d'Agricultura ha reconegut que en una forest d'un bosc patrimonial d'Escós, al Pallars Sobirà, es van produir "defectes en l'execució", com va quedar recollit en acta per una inspecció interna del Departament. Tot i això, la conselleria assegura que aquestes primeres errade, ja s'han mirat d'evitar amb diferents mesures perquè no es tornin a produir, i es mostra disposada a donar totes les explicacions necessàries i millorar la informació als ajuntaments a on es realitzin treballs.

Agricultura ha argumentat que els tractaments plantejats en aquests boscos "no tenen una finalitat econòmica". Es tracta de treballs de millora pendents des de fa dècades que s'aconsegueixen fer "a cost zero, sense càrrec als comptes públics". I "si hi ha algun ingrés es reinverteix en la millora dels boscos públics de la zona", hi afegeixen.

Els ajuntaments de Sort, Soriguera, Rialp i Baix Pallars han sol·licitat a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, participar en la gestió d'aquests espais i reclamen que les actuacions d'explotació compleixin tots els tràmits administratius i legals als quals estiguin obligats. En el document que els 4 ajuntaments han fet arribar a Serret exposen "amb creixent preocupació" que veuen "com diferents exemples d'aprofitaments en els boscos patrimonials de la Generalitat s'han programat i executat de manera poc transparent''.

Mostrar formulari de contacte