Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Agricultura destinarà 1 MEUR en ajuts a les DOP i IGP per compensar la pèrdua d'ingressos a causa de la COVID-19

Agricultura destinarà 1 MEUR en ajuts a les DOP i IGP per compensar la pèrdua d'ingressos a causa de la COVID-19

Cada consell regulador es podrà beneficiar d'un màxim de 150.000 euros. Hi podrien optar el Formatge i la Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya i la Vedella dels Pirineus Catalans, entre d'altres
DOP Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya
17/08/2020 14:50

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació convocarà ajuts als Consells Reguladors de Denominacions d'Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) per compensar la pèrdua d'ingressos a causa de la davallada de venda en el mercat interior i exterior dels seus operadors inscrits com a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19. Es disposa d'un pressupost d'1 milió d'euros i la quantia de l'ajut per a cada consell regulador serà d'un màxim de 150.000 euros i del 85% de la disminució dels ingressos. Aquest dilluns s'han publicat les bases reguladores dels ajuts i en els pròxims dies es farà pública la convocatòria. La sol·licitud es podrà fer de manera telemàtica a principis d'octubre.

A les subvencions hi podran sol·licitar els consells reguladors catalans de les DOP i IGP víniques, de productes agroalimentaris i begudes espirituoses que hagin tingut un decrement d'ingressos en concepte d'aportacions econòmiques dels inscrits en els registres del Consell Regulador de, com a mínim, el 20% durant el període comprès entre els mesos de març i setembre del 2020, ambdós inclosos.

Si compleixen els requisits, hi podrien optar les DOP Formatge i la Mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya i l'IGP Vedella dels Pirineus Catalans.

Consells Reguladors

Els Consells Reguladors són corporacions de dret públic que tenen atribuïda la gestió de les denominacions d'origen i les indicacions geogràfiques protegides. El seu finançament es basa en les aportacions econòmiques que reben per part de les persones productores i elaboradores inscrites que en formen part. Aquestes aportacions econòmiques estan molt relacionades amb la producció i comercialització del producte certificat per la DOP o IGP corresponent.

La línia d'ajuts també vol garantir que aquestes corporacions disposin de suficient liquiditat per continuar desenvolupant les seves funcions, que són fonamentals per al manteniment d'una part molt important del sector agroalimentari català, el qual conforma un dels eixos principals de la política de qualitat catalana.

Mostrar formulari de contacte