'Al teu gust' posa en valor la carn de corder com a element saludable i clau per a la sostenibilitat del Pallars
Tremp reuneix professionals de la gastronomia i estudiants de cuina per reivindicar el valor d'aquest producte
El corder del Pallars ha estat el protagonista de la jornada de cuina del programa 'Al teu gust', que s'ha celebrat aquest dilluns a Tremp. L'objectiu de la iniciativa ha estat oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país al territori d'origen per reivindicar el valor de la carn de corder, tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància a l'hora de mantenir els ramats i els pastors.
El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha defensat la carn de corder com "un pilar fonamental de la gastronomia del territori" i ha incidit en la seva repercussió en l'economia local i la dinamització del Pallars Jussà. Per la seva banda, el sommelier David Seijas (del projecte "Gallina de Piel Wines") ha conduït un maridatge de corder amb vins del Pallars i ha instat a conèixer bé els productes locals i totes les seves possibilitats per convertir-los en "ambaixadors d'un territori".
En el decurs de la jornada han fet demostracions de cuina xefs com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís); Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia), i xefs pallaresos com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn), Meritxell Tartera (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).
L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que aquest tipus de jornades es vol contribuir a ajudar el sector ramader de la comarca a promocionar el seu producte i evitar que desaparegui l'ofici de pastor. Cases ha reivindicat el producte local, com ara la carn de corder, l'oli d'oliva o els vins del Pallars. "Són de gran qualitat", ha sentenciat.