Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Al teu gust' posa en valor la carn de corder com a element saludable i clau per a la sostenibilitat del Pallars

'Al teu gust' posa en valor la carn de corder com a element saludable i clau per a la sostenibilitat del Pallars

Tremp reuneix professionals de la gastronomia i estudiants de cuina per reivindicar el valor d'aquest producte

Una demostració de cuinar un plat a base de carn de corder en el marc de la jornada de cuina 'Al teu gust' (Foto: ACN)
Una demostració de cuinar un plat a base de carn de corder en el marc de la jornada de cuina 'Al teu gust' (Foto: ACN)
17/10/2022 19:45

El corder del Pallars ha estat el protagonista de la jornada de cuina del programa 'Al teu gust', que s'ha celebrat aquest dilluns a Tremp. L'objectiu de la iniciativa ha estat oferir un espai de formació i divulgació per a professionals de tot el país al territori d'origen per reivindicar el valor de la carn de corder, tant per les seves qualitats nutricionals i organolèptiques, com per la importància a l'hora de mantenir els ramats i els pastors.

El director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha defensat la carn de corder com "un pilar fonamental de la gastronomia del territori" i ha incidit en la seva repercussió en l'economia local i la dinamització del Pallars Jussà. Per la seva banda, el sommelier David Seijas (del projecte "Gallina de Piel Wines") ha conduït un maridatge de corder amb vins del Pallars i ha instat a conèixer bé els productes locals i totes les seves possibilitats per convertir-los en "ambaixadors d'un territori".

En el decurs de la jornada han fet demostracions de cuina xefs com Xixo Castaño (Malena, Gimenells) i Joel Castanyé (La Boscana, Bellvís); Anjalina Chugani (Soul Spices) i Marc Puig-Pey (Fundació Alícia), i xefs pallaresos com Llorenç Aguilar (Lo Quiosc, Talarn), Meritxell Tartera (Hotel Pessets, Sort), Marina Pàmpols (Lo Bueno, Tremp) i Mariano Gonzalvo (Lo Paller del Coc, Surp).

L'alcaldessa de Tremp, Maria Pilar Cases, ha explicat que aquest tipus de jornades es vol contribuir a ajudar el sector ramader de la comarca a promocionar el seu producte i evitar que desaparegui l'ofici de pastor. Cases ha reivindicat el producte local, com ara la carn de corder, l'oli d'oliva o els vins del Pallars. "Són de gran qualitat", ha sentenciat.

Mostrar formulari de contacte